Jak připravit brusinky z rybízu. Oblíbenou zavařeninu podáváme především ke svíčkové omáčce, ale hodí se i pod maso a do guláše
Brusinky se tradičně podávají ke svíčkové omáčce a zvěřině, jenže jsou pro nás spíše vzácností. Můžeme je nahradit rybízovou zavařeninou - rybíz připravíme tak, aby chutí brusinky připomínal. Ke svíčkové omáčce nám bude skvěle chutnat.
Rybíz má příjemně nakyslou chuť a výrazné želírovací schopnosti. Má krásnou červenou barvu a připravený způsobem "na brusinky" vynikne v kontrastu se světlou svíčkovou omáčkou. Hodí se i k dalším podobným omáčkám, např. ke kuřeti či hlívě na paprice.
Jak připravit rybíz na způsob brusinek
Recepty, do kterých patří rum nebo ocet
Podle jiných receptů odstopkovaný rybíz s cukrem, kořením a citronovou šťávou dáme do hrnce a přivedeme hned k varu. Během vaření sbíráme tvořící se pěnu, po odstavení přimícháme rum. Plníme do skleniček, na povrch nalijeme malé množství rumu, poté skleničky uzavřeme.
Keře rybízu najdeme na mnoha zahradách, jejich zrající plody se hodí na přípravu osvědčené marmelády a sirupů, mrazíme je na pozdější použití do bublanin a zavařujeme. Zaváření na způsob brusinek je jeden z nejoblíbenějších způsobů zpracování rybízu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby se džem nekazil. Stačí se řídit jednoduchými pravidly a použít kvalitní ovoce
Jak rychle odstopkovat rybíz. Jednoduchý postup nám ušetří čas, mísu rybízu odstopkujeme během chvilky
Jak zavařit smaženici z hub? Milovníkům hub přijde vhod návod, díky kterému budou mít houby po celý rok jako čerstvé
Komentáře