Jakou mouku použít do lívanců. Radíme začátečníkům
Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem. Menší průměr vyhovuje hlavně dětem, lépe se jim jedí než palačinky. Připravit těsto na lívance není složité. Můžeme připravit těsto kypřené klasicky droždím nebo rychlejší s práškem do pečiva.
Ochutit těsto je možné skořicí, vanilkou nebo citronovou kůrou. Místo mléka můžeme použít podmáslí, díky kterému budou lívance ještě nadýchanější. Oblíbené jsou i lívance z jogurtu, tvarohu, banánů nebo jablečné. Pro ty, kteří se sladkému vyhýbají, doporučujeme zeleninové nebo houbové lívanečky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku na lívance
Těsto na lívance se obvykle zahušťuje pšeničnou hladkou nebo polohrubou moukou. Přidávejte ji postupně, abyste těsto nezahustili příliš. Zdravější je použití mouky špaldové, pohankové nebo ječné. Do zeleninových lívanců můžete použít i ovesné vločky. Volba je na vás.
Lívance smažíme v lívanečníku nebo na pánvi. Jejich závěrečné dochucení pomocí zavařenin, medu, sirupu, smetany, ovoce apod. je v režii každého kuchaře. Začátečníkům by mohl pomoci videorecept na extra rychlé lívance.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Komentáře