Kapie jsou oblíbené na zdobení pokrmů studené kuchyně. Používáme je především čerstvé, v pomazánkách je ocení i děti
Kapie mají rádi nejen dospělí, ale ocení je i děti. Přidáváme je do chutných pomazánek a salátů, rozhodně jimi nešetříme. S proužkem kapie je hned každý chlebíček lákavější. Příprava těchto paprik je rychlá, stačí z nich vybrat semínka a pěkně je nakrájet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kapie různých barev
Kapie patří mezi nejoblíbenější odrůdy paprik, mají příjemnou sladkou chuť a nejsou pálivé. Nejoblíbenější jsou červené, ale mohou být i žluté nebo zelené. Jsou velmi chutné nakrájené nadrobno a přidané do pomazánek. Hodí se především do sýrových a tvarohových, ale můžeme vyzkoušet i další možnosti.
Oblíbené saláty s plodovou zeleninou
Rádi si dopřejeme jednoduché letní saláty, do kterých nakrájíme plodovou zeleninu, kterou máme zrovna k dispozici - kromě paprik jsou výborné okurky a rajčata. Přidat můžeme cibuli. Vše dochutíme oblíbeným salátovým kořením, posolíme, přidáme jemně nakrájenou bazalku a pár kapek olivového oleje. Kdo chce doplní jogurtem nebo balkánským (či jiným) sýrem. Podáváme s pečivem.
Výborné letní pomazánky
Kapie můžeme v pomazánkách kombinovat i s tuňákem nebo uzeninami. Pomazánky doplníme jemně nakrájenou cibulí nebo pórkem. Podáváme s čerstvým pečivem, které si buď koupíme nebo sami upečeme. Inspirovat nás mohou oblíbené recepty na dalamánky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Komentáře