Marmeláda z domácí pekárny: Poradíme vám, jak ji připravit téměř bez práce
Máte to štěstí, že vlastníte domácí pekárnu? Využijte ji kromě pečení chleba i na přípravu domácí marmelády. Díky ní vám příprava nezabere mnoho času, budete to mít téměř bez práce a skvělý výsledek je zaručen.
Začíná léto, na zahradě červenají jahody, dozrávají třešně a vy přemýšlíte, jak zpracovat úrodu ovoce na zimu? Domácí marmeláda bude jasná volba! Připravit se dá skoro ze všech druhů ovoce, které na zahradě zvládnete vypěstovat. A pokud vlastníte domácí pekárnu, patříte mezi ty šťastlivce, kteří budou mít přípravu marmelády skoro bez práce.
Domácí marmeláda je k nezaplacení
Marmeláda je oblíbená pochoutka, kterou si mažeme na palačinky, chleba s máslem nebo přidáváme do moučníků. Zaručeně nejlepší je vždy ta domácí. Aby byla na přípravu co nejjednodušší, poradíme vám, jak si na pomoc vzít domácí pekárnu. Stačí si pouze zkontrolovat, zda na pekárně máte funkci ,,džem,, či ,,marmeláda,,.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Postup na jahodovou marmeládu z domácí pekárny
Nejprve je nutné si obstarat veškeré suroviny a práci již za nás bude mít na starosti pekárna.
- Na jahodovou marmeládu budeme potřebovat 900 g jahod, 500 g želírovacího cukru a 1 lžíci citronové šťávy.
- Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Společně se želírovacím cukrem a jednou lžící citronové šťávy vložíme do nádoby, ve které běžně pečeme chleba, a vše promícháme.
- Na domácí pekárně zapneme program ,,Marmeláda,, a necháme ji pracovat.
- Po skončení programu vyjmeme nádobu z domácí pekárny a marmeládu plníme do čistých sklenic.
- Sklenice na 5 minut otočíme dnem vzhůru, aby se víčka sterilovala, a poté sklenice vrátíme zpět.
- Tip: Při manipulaci s nádobou buďte opatrní, marmeláda v ní je opravdu velmi horká.
Máte i vy nějaký nápad, který pokrm lze připravit v domácí pekárně? Budeme rádi, když se o něj se čtenáři podělíte v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno před 6 hodinami
Topinky s masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Králičí játra na slanině, cibuli a rajčatech
Přidáno před 7 hodinami
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Marmelády a džemy snadno a rychle uvaříme po malých dávkách na pánvi. Poradíme, jak při vaření postupovat
Komentáře