Moučníky s rebarborou: Máme pro vás dávku inspirace na nejlepší recepty
Rebarbora je velmi nenáročná vytrvalá zelenina. Bývá také velmi často nesprávně řazena mezi ovocné druhy. Může za to její kyselá, ovocná chuť a to, že se používá hlavně do dezertů. Ideální doba sklizně je od dubna.
Rebarbora obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, ale také důležitou vlákninu. U rebarbory se jí pouze její řapíky, nikoli listy, z listů musíme pomocí nože odstranit tuhá vlákna a slupky. Rebarbora by se měla jíst vždy tepelně upravená a pokud možno předem spařená (kvůli vyššímu obsahu kyseliny šťavelové).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kynuté koláče s rebarborou
Velmi oblíbenými moučníky jsou především ty kynuté. Základem je správně vzešlý kvásek a dostatečně vykynuté těsto. Koláče plníme čerstvým nebo kompotovaným ovocem a na závěr je můžeme posypat drobenkou.
Buchty na plech s rebarborou
Potřebujeme-li co nejdříve připravit moučník pro neočekávanou návštěvu, často sáhneme po velmi rychlých hrnkových receptech, většinou upečených na plechu. Můžete si vybrat to, na co máte největší chuť, a užít si krátkou sezónu rebarbory.
Ostatní moučníky s rebarborou
Rebarbora je lehce kyselá zelenina, velmi oblíbená především do dezertů. Připravit s ní můžeme nejen koláče a buchty, ale také poháry, záviny, rolády či bábovku. Inspiraci můžeme hledat v receptech našich babiček.
Pojďte si vyzkoušet tento velmi rychlý koláč s rebarborou a tvarohem, který je hotový během několik málo minut. Napište nám do komentáře, jak se povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Komentáře