Proč se srazí smetanová omáčka? Často je na vině špatná volba smetany
Smetanové omáčky jsou velmi oblíbené a na přípravu nejsou nijak složité. I přesto se vám může stát, že přidáním studené smetany do teplé omáčky se vaše kulinářské snažení zcela zničí. Poradíme vám, jak se vyvarovat dvou nejčastějších chyb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejčastější chyby, které dělají i zkušení kuchaři
Smetanová omáčka, která je sražená nebo v sobě má hrudky, může být sice sebelepší na chuť, ale už při pohledu na ni máte gurmánský zážitek zkažený. Dvě časté chyby, které se mohou stát, a to nejen kuchaři začátečníkovi, jsou:
- Chybně zvolený druh smetany, kterou do pokrmu použijete. Každá obsahuje odlišné procento tuku, proto se jiná hodí do smetanové omáčky a jiná zase na těstoviny k zapékání. Do smetanové omáčky doporučujeme použít smetanu ke šlehání.
- Smetanu do omáčky vlijte až poté, co ji necháte zahřát na pokojovou teplotu. Díky tomu nedojde k tak velkému teplotnímu rozdílu a omáčka se nesrazí.
Vyzkoušejte si s naším videoreceptem nově získané informace a uvařte třeba fantastickou křenovou omáčku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření omáček: Nejčastěji to je hořký základ, sražená smetana nebo špatný postup při dušení masa
Proč se trhá linecké těsto. Důvodů může být více. Poradíme, jak jim předejít
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře