Sloní žrádlo je pikantní směs, skvělá k večeři nebo jako pomazánka na chlebíčky
Sloní žrádlo je pikantní směs ze salámu, koření, majonézy a papriček, kterou podáváme k večeři nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Sloní žrádlo je známé také pod názvem ševcovská pomazánka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit sloní žrádlo
Přesný recept na pomazánku neexistuje, zkusíme trochu improvizovat:
- 300 g měkkého salámu - junior, godhaj, šunkový nebo dietní salám - nakrájíme na tenké nudličky nebo umeleme na masovém strojku.
- V kastrůlku svaříme 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžičku chilli, sůl a trochu cukru. Směs při vaření prská!
- Nasekáme okurku a vmícháme ji do salámu spolu s vychladlou směsí. Přidáme majonézu a vytvoříme konzistenci, jakou potřebujeme.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře
2. 1. 2024 14:03
29. 12. 2023 17:42