Recepty chorvatské kuchyně – nejlepší jídla a pití oblíbené dovolenkové destinace
Pryč je doba, kdy jsme si na dovolenou do Chorvatska vozili vlastní konzervy s lančmítem. Teď přicházíme na to, že i chorvatská kuchyně je plná gastronomických zážitků. Ta vnitrozemská v sobě spojuje to nejlepší z tradic Itálie, Maďarska nebo Turecka, často využívá mleté maso, ať už v podobě placky z mletého masa zvané pljeskavice nebo čevapčiči, chorvatské odpovědi na tradiční turecký kebab, které se vyrábí nejčastěji z jehněčího masa.
Přímořská kuchyně pro změnu nabízí ústřice, černé rizoto s kousky sépie nebo jadranské ryby jako je brancin, orada, kovać a zubatac. V horkém Chorvatsku se pokrmy často suší, Chorvati tímto způsobem upravují nejenom ovoce a běžné maso, ale třeba i chobotnice. Některé oblasti Chorvatska pak oplývají ještě výjimečnějšími specialitami. Patří mezi ně třeba medvědí pršut, žabí stehýnka nebo říční raci.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49