Recepty německé kuchyně – tradiční jídla našich sousedů
Německo je evropská země s komplikovanou historií, kterou ovlivnila řada událostí i jiných národů. A proto nemůže být divu, že i tamní gastronomie je velice různorodá. Moderní německá kuchyně v sobě nese díky přistěhovalcům arabské, turecké a asijské vlivy, ale jak vypadá to tradiční německé vaření?
Jedním z nejzákladnějších německých pokrmů je eintopf. Je to jídlo z jednoho hrnce – hustá polévka v něčem podobná třeba české bramboračce. Součástí eintopfu jsou různé druhy zeleniny, luštěniny a uzeniny. Právě uzeniny Němci milují. Vyhlášený carrywürst si určitě dejte v Berlíně, kde je prostě a jednoduše nejlepší. Na frankfurtskou zelnou omáčku musíte jak jinak než do Frankfurtu. K obojímu se dobře hodí pivo, které Němci jako národ milují snad nejvíc v Evropě, samozřejmě hned po Češích.
Na jihu Německa žijí milovníci knedlíků a omáček. Přesto jsou nejčastější přílohou k německým jídlům brambory, ať už vařené, nebo smažené, kdy jejich součástí bývá i vypečený kus špeku.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Letem polévkovým světem: Co mají v misce rádi Francouzi, co Maďaři a co my?
Jídelní rozmary slavných: Colin Firth miluje arabské mezze a sám připravuje indická jídla, třeba tohle kuře tandoori
Milujete kompoty? Připravte si je i bez zavařování a ochuťte je kořením, ořechy nebo vínem!