Kouzlo flambování: S trochou ohně od slaných dobrot po sladké
Z Francie k nám dorazila spousta skvělých věcí: palačinky, krásně smradlavé sýry, skvělá vína a flambovaná jídla. Flambování vypadá, jako poněkud extravagantní způsob úpravy pokrmů, ale pokud se opravdu zadaří, mnohem víc, než efektní, je nakonec užitečné a strávníky vítané. Flambovaná jídla mají jedinečnou chuť i konzistenci - na povrchu pevnější až křehkou, uvnitř šťavnatou. Flambování není ovšem pro kuchařské začátečníky, neboť vyžaduje zručnost a cit pro výběr správného destilátu.
Flambovat se dá skoro všechno. Flambované maso je skutečnou delikatesou - například zvěřinou flambovanou na ginu neprohrdne snad žádný labužník. V koňaku oflambované kuře se slaninou je úžasně dobré. Věhlasným produktem sladké Francie je dezert créme brûlée, který zdobí křehká karamelová krusta, nebo třeba flambované palačinky. Tak do toho... Ale pozor, necákat!
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49