Cukroví z cukrovinek: Margotková kolečka nebo ořechy s krémem z Mila oplatek jsou hit!
15. 12. 2021 Vaření
Když se spojí dobré s ještě lepším, vznikne nejlepší! Máte-li rádi chuť některých u nás oblíbených sladkostí, zapojte je do svého svátečního pečení. Uvidíte, že tohle spojení klapne na jedničku!
Tatrankové kuličky
Klasika ze všech nejklasičtější. Tatrankové kuličky patří mezi oblíbené nepečené druhy cukroví, které se u nás dělá už léta. Místo originálních tatranek můžete samozřejmě využít jakékoliv jiné oplatky, třeba Horalky, nebo dokonce i lázeňské Trojhránky. Ovšem nejlepší poměr cena výkon nabízejí asi právě Tatranky. Navíc je zvládnete „uhňácat“ rychle a pomoci můžou i děti. Zkuste to podle našeho receptu.
Margotková kolečka
Tahle dobrota už tak „profláknutá“ není. Kolečka z lineckého těsta se po upečení a vychladnutí spojují speciální náplní z nastrouhaných tyčinek Margot, másla, cukru a rumu. Výhodou je, že můžete dle libosti využít kterýkoliv druh Margotek, ne jen klasiku. A abyste na to napoprvé nebyli sami, pusťte si k výrobě naše snadné instruktážní video:
Moka kolečka s kofilovým krémem
Ty jsi má, tak moc kávová, mohla by zpívat lecjaká slavná diva a vzdávat tak hold téhle delikatese. Kávová moka kolečka totiž skrývají trojitou dávku lahodné pražené kávy. Poprvé najdeme kávu v těstě, podruhé v náplni z rozpuštěných čokolád Kofila a potřetí ještě na závěr v polevě. Kolečka vypadají jako z prvotřídní cukrárny, ale zas tak těžká na přípravu nejsou. S naším receptem to určitě zvládnete:
Ořechy s krémem z Mila oplatek
Ořechy jsou stálicí na vánočním stole a co rodina, to jiný recept na tohle cukroví má. Podobné je to i s krémem. Ten může být univerzální máslovo-vaječný, nebo ořechový, anebo netradiční z Mila oplatek. Ten ořechům dodává speciální příchuť a rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. Oplatky totiž stačí jen nastrouhat a smíchat s dalšími přísadami. Snazší už to být ani nemůže. Přesný recept najdete zde:
Kuličky z rumových perníčků
Jestli je nějaká vůně, bez níž svátky nemůžou být, je to právě ta perníková. Ale na perníčky už je teď skoro pozdě, i když jsou recepty, s nimiž jsou perníčky měkké hned. Přesto, máte-li rádi kupované ruměnky, uděláte z nich skvostné cukroví za chvilinku. Zkuste to:
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jaké houby do kuby. Ideální jsou hřiby, jde to však i bez nich
Sušené hřibovité houby Nejčastěji používáme sušené tmavší hřibovité houby. Obvykle to bývá směs, kterou jsme si sami nasbírali. Pokud máme nasušené… Číst více
Tradiční pokrmy na vánočním stole: Milujeme rybí polévku, kapra se salátem a vánočku
Stolování o vánočních svátcích je dominantou všeho dění, stůl je krásně prostřený vánočním ubrusem, doplněný svíčkou, dekorací, případně adventním… Číst více
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Snad žádná jiná tradiční velikonoční specialita… Číst více
Velká houbová mapa 2023: Kde v září rostou hříbky, kde bedly a kam vyrazit na zdravé kozáky a křemenáče
Snad žádný jiný měsíc v roce si nespojujeme s… Číst více
Lékařka radí, co dělat při otravě houbami: Pomůže aktivní uhlí, v určitých případech ale jeďte hned do nemocnice, varuje
Pokud patříte k těm, kteří zásadně sbírají jen… Číst více
Základní symboly Velikonoc v kuchyni: Pečeme zajíčky, beránky, kuřátka a zdobíme kraslice
Proč je symbolem zajíček Zajíček byl už v pohanství symbolem štěstí a je spojován s Matkou Zemí, protože si nory a hnízda staví pod zemí. Zajíček… Číst více
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
I na druhý svátek vánoční se pokračuje v hodování. Podle tradice by se měla péct drůbež např. kachna či husa. V některých krajích se připravuje… Číst více
Jak na to, aby mazanec při pečení nepopraskal: Pomůže naříznutí i správné propracování a kynutí těsta
Mazanec se na první pohled zdá být jednodušší než… Číst více
Jak připravit tradiční hubník? Kouzlete se sušenými houbami a se starším pečivem
Hubník je velmi sytým pokrmem, proto se podává jako hlavní chod, samostatně nebo s malým zeleninovým salátkem. K jeho přípravě lze použít houby nejen… Číst více
3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví? Stačí jen tři ingredience!
Retro okénko: Kdo vymyslel mouřenína z obalu legendární Kofily?
7 nejlepších receptů na plněné cukroví: Můžeme si vybrat išelská nebo margotková kolečka, ořechové košíčky a další druhy
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 11 hodinami