Jak spařit rebarboru. Naše babičky používaly několik způsobů
Rebarbora je oblíbená jarní zelenina používaná jako ovoce. Z důvodu snížení nežádoucích účinků kyseliny šťavelové ji naše babičky spařovaly a věděly proč. Naučme se to podle nich.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rebarbora je oblíbená jarní zelenina používaná jako ovoce. Z důvodu snížení nežádoucích účinků kyseliny šťavelové ji naše babičky spařovaly a věděly proč. Naučme se to podle nich.
Grilování, to není jen opékání masa na rozpáleném roštu. Aby byl výsledek dokonalý a strávníci spokojení, je třeba dodržovat určitá pravidla. Sepsali jsme proto deset nejčastějších odpovědí na otázky, které vás ohledně grilování zajímají.
Toustový chléb si můžeme kdykoliv koupit a to dokonce v několika druzích. Kromě klasického bílého je k dostání chléb celozrnný nebo vícezrnný, vybere si určitě každý. Pak už je na nás, jakým způsobem chléb využijeme. My pro vás máme výběr těch…
Pražský koláč nepochází z Prahy, ale byl sem pravděpodobně dovezen francouzskými pekaři. Podobá se totiž jejich slavnému tarte tropézienne, brioškovému koláči s vanilkovým krémem a s hrubým cukrem na povrchu.
Jakou přílohu máte nejraději?
Hlasovalo 316 návštěvníků
Bramboráky, známé také jako cmunda nebo vošouch, jsou oblíbenou pochoutkou nejen u nás, ale v málokteré kuchyni mají až tak velké zastoupení. Křupavá placka z brambor, kterou si rádi dáme se zelím a uzeným, naplníme ji masovou směsí nebo ukusujeme…
Vinná réva je všem známá především proto, že na ní vyrůstají bobule nazývané hroznové víno, které nejčastěji konzumujeme čerstvé. Použít je dále můžeme k sušení a kandování, jsou také hlavní surovinou k výrobě vína. Poradíme, jak se vinná réva…
Grilování, to není jen opékání masa na rozpáleném roštu. Aby byl výsledek dokonalý a strávníci spokojení, je třeba dodržovat určitá pravidla. Sepsali jsme proto deset nejčastějších odpovědí na otázky, které vás ohledně grilování zajímají.
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům