Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ať už se z jakéhokoli důvodu zajímáte o zdravý životní styl a stravování, pravděpodobně Vám neuniklo negativní hodnocení masných výrobků odborníky na výživu. Důvodem je především značné zastoupení živočišných tuků s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin v těchto potravinách, které mají velmi neblahý vliv na lidský organismus. Pokud se jich i přesto těžko vzdáváte, věřte, že v tom nejste sami. Masné výrobky totiž mají v české kuchyni mimořádně silnou tradici a my Češi držíme celosvětové prvenství v jejich konzumaci. Lze tyto protiklady řešit? Opravdu si musíme neustále vybírat mezi chutným a zdravým stravováním?

Ať už se z jakéhokoli důvodu zajímáte o zdravý životní styl a stravování, pravděpodobně Vám neuniklo negativní hodnocení masných výrobků odborníky na výživu. Důvodem je především značné zastoupení živočišných tuků s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin v těchto potravinách, které mají velmi neblahý vliv na lidský organismus. Pokud se jich i přesto těžko vzdáváte, věřte, že v tom nejste sami. Masné výrobky totiž mají v české kuchyni mimořádně silnou tradici a my Češi držíme celosvětové prvenství v jejich konzumaci. Lze tyto protiklady řešit? Opravdu si musíme neustále vybírat mezi chutným a zdravým stravováním?

Párek Šmakoun

Užívejte si tradičních chutí zdravě!

V článku Konečně si můžete pochutnat i na „nezdravých“ jídlech bez výčitek jste se mohli seznámit s unikátním českým výrobkem Šmakoun, který je vyráběn tepelnou úpravou čistého vaječného bílku a představuje tak čistou komplexní bílkovinu. Šmakoun  při přípravě jídel nabízí velmi široké možnosti využití a jelikož neobsahuje žádný tuk, cukr, cholesterol, ani konzervační či chemické látky, daná jídla úžasně odlehčí a sníží jejich celkovou energetickou hodnotu, aniž by jakkoli pozměnil jejich chuť, vůni či strukturu. Šmakoun navíc jídla obohatí o kvalitní a lehce stravitelnou bílkovinu, která je pro naše zdraví nezbytná.

Karbanátek Šmakoun

Přidáním Šmakouna lze po výživové stránce vylepšit nejrůznější jídla teplé i studené kuchyně, a to například i jídla sladká, moučníky a dezerty. Inspiraci jsme Vám přinesli v článku Revoluce! Dopřejte si i sladká jídla zdravě!, v němž jsme Vám představili například úžasný kakao-oříškový krém Šmakoun. Šmakoun však nezapomíná ani na vášnivé „masožrouty“, kterým přináší hned dva chuťově vynikající hotové výrobky s touto unikátní bílkovinou – Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun.

Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun – masné výrobky, které boří hranice!

Párek a Karbanátek Šmakoun obsahují 55% kvalitního masa a 30% potraviny Šmakoun. Díky převládajícímu podílu masa si výrobky zachovají tradiční a poctivou masovou chuť, na kterou jsme zvyklí, a zůstávají zdrojem bílkovin, tedy esenciálních aminokyselin, vitamínů skupiny B a D a minerálních látek – železa, vápníku, zinku. Díky obsahu Šmakouna však mají výrazně méně energie, tuku, cholesterolu i soli a naopak vyšší obsah komplexní bílkoviny – to vše při zachování jedinečné chuti.

Česká klasika - Párek Šmakoun s křenem, hořčicí či kečupem

Párek a Karbanátek Šmakoun obsahují 15% kvalitní živočišné bílkoviny, pouze 13% tuku a 2,5% sacharidů. Jejich energetická hodnota je maximálně 796 kJ/100g. Díky těmto výživovým hodnotám se masné výrobky Šmakoun řadí mezi potraviny vhodné pro zdravý životní styl a dokonce jsou akceptovatelné i odborníky na výživu. O názor jsme požádali přímo prezidenta Aliance výživových poradců Ing. Ivana Macha, CSc.: „Mnozí klienti mají z dřívějška zafixováno, že co je zdravé, není chutné, a nízkotučným variantám potravin se přirozeně brání. Proto považuji za největší výhodu potravin s přidaným Šmakounem nejen snížený obsah tuku, ale zejména velmi dobré chuťové vlastnosti.“

Je libo Párek v těstíčku?

Výrobky Šmakoun významně obohatí Váš jídelníček!

Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun splňují nejvyšší nároky na kvalitní, racionální a zároveň chutnou stravu moderního člověka. Jelikož jsou výživově hodnotné a chuťově výborné, mohou se stát trvalou součástí běžného jídelníčku. Jednoduše řečeno, masné výrobky Šmakoun rozhodně stojí za vyzkoušení! K dostání jsou ve vybraných hypermarketech Tesco (v úseku balených uzenin) - jejich přehled najdete na www.smakoun.eu, a Karbanátek Šmakoun též ve všech Makrech (u výrobků Šmakoun). Pro společnost Adler Wellness Produkte Praha je vyrábí Masokombinát Plzeň s.r.o.

Nebo raději Karbanátek s grilovanou zeleninou?

Informace o výrobcích Šmakoun a množství chutných receptů najdete na www.smakoun.eu.

Komentáře

Jiří Plánička

10. 10. 2014 19:42

Zpráva pro Alenu P. ... máte pravdu, informace o změně adresy nebo ukončení prodeje se k nám již nedostává. Navíc nemáme u těchto prodejců aktuální zprávy o nabízených výrobcích - dodávky zajišťují velkoobchody. Proto můžeme doporučit nabídku v obchodních řetězcích, kde je sortiment výrobků dojednán... Děkuji za pochopení.smakoun.eu

Alena P.

10. 10. 2014 12:35

ještě by bylo dobré, aby prodejci byli neustále aktualizováni... řada obchodů, které jsou označeny jako prodejci už zkrachovala nebo se přestěhovala... A to mluvím jen za Prahu.:-((

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Den čedaru

Den čedaru

Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více