Neuvěřitelné! Masné výrobky jako součást zdravého jídelníčku!
8. 10. 2014 Životní styl
Ať už se z jakéhokoli důvodu zajímáte o zdravý životní styl a stravování, pravděpodobně Vám neuniklo negativní hodnocení masných výrobků odborníky na výživu. Důvodem je především značné zastoupení živočišných tuků s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin v těchto potravinách, které mají velmi neblahý vliv na lidský organismus. Pokud se jich i přesto těžko vzdáváte, věřte, že v tom nejste sami. Masné výrobky totiž mají v české kuchyni mimořádně silnou tradici a my Češi držíme celosvětové prvenství v jejich konzumaci. Lze tyto protiklady řešit? Opravdu si musíme neustále vybírat mezi chutným a zdravým stravováním?
Ať už se z jakéhokoli důvodu zajímáte o zdravý životní styl a stravování, pravděpodobně Vám neuniklo negativní hodnocení masných výrobků odborníky na výživu. Důvodem je především značné zastoupení živočišných tuků s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin v těchto potravinách, které mají velmi neblahý vliv na lidský organismus. Pokud se jich i přesto těžko vzdáváte, věřte, že v tom nejste sami. Masné výrobky totiž mají v české kuchyni mimořádně silnou tradici a my Češi držíme celosvětové prvenství v jejich konzumaci. Lze tyto protiklady řešit? Opravdu si musíme neustále vybírat mezi chutným a zdravým stravováním?
Párek Šmakoun
Užívejte si tradičních chutí zdravě!
V článku Konečně si můžete pochutnat i na „nezdravých“ jídlech bez výčitek jste se mohli seznámit s unikátním českým výrobkem Šmakoun, který je vyráběn tepelnou úpravou čistého vaječného bílku a představuje tak čistou komplexní bílkovinu. Šmakoun při přípravě jídel nabízí velmi široké možnosti využití a jelikož neobsahuje žádný tuk, cukr, cholesterol, ani konzervační či chemické látky, daná jídla úžasně odlehčí a sníží jejich celkovou energetickou hodnotu, aniž by jakkoli pozměnil jejich chuť, vůni či strukturu. Šmakoun navíc jídla obohatí o kvalitní a lehce stravitelnou bílkovinu, která je pro naše zdraví nezbytná.
Karbanátek Šmakoun
Přidáním Šmakouna lze po výživové stránce vylepšit nejrůznější jídla teplé i studené kuchyně, a to například i jídla sladká, moučníky a dezerty. Inspiraci jsme Vám přinesli v článku Revoluce! Dopřejte si i sladká jídla zdravě!, v němž jsme Vám představili například úžasný kakao-oříškový krém Šmakoun. Šmakoun však nezapomíná ani na vášnivé „masožrouty“, kterým přináší hned dva chuťově vynikající hotové výrobky s touto unikátní bílkovinou – Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun.
Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun – masné výrobky, které boří hranice!
Párek a Karbanátek Šmakoun obsahují 55% kvalitního masa a 30% potraviny Šmakoun. Díky převládajícímu podílu masa si výrobky zachovají tradiční a poctivou masovou chuť, na kterou jsme zvyklí, a zůstávají zdrojem bílkovin, tedy esenciálních aminokyselin, vitamínů skupiny B a D a minerálních látek – železa, vápníku, zinku. Díky obsahu Šmakouna však mají výrazně méně energie, tuku, cholesterolu i soli a naopak vyšší obsah komplexní bílkoviny – to vše při zachování jedinečné chuti.
Česká klasika - Párek Šmakoun s křenem, hořčicí či kečupem
Párek a Karbanátek Šmakoun obsahují 15% kvalitní živočišné bílkoviny, pouze 13% tuku a 2,5% sacharidů. Jejich energetická hodnota je maximálně 796 kJ/100g. Díky těmto výživovým hodnotám se masné výrobky Šmakoun řadí mezi potraviny vhodné pro zdravý životní styl a dokonce jsou akceptovatelné i odborníky na výživu. O názor jsme požádali přímo prezidenta Aliance výživových poradců Ing. Ivana Macha, CSc.: „Mnozí klienti mají z dřívějška zafixováno, že co je zdravé, není chutné, a nízkotučným variantám potravin se přirozeně brání. Proto považuji za největší výhodu potravin s přidaným Šmakounem nejen snížený obsah tuku, ale zejména velmi dobré chuťové vlastnosti.“
Je libo Párek v těstíčku?
Výrobky Šmakoun významně obohatí Váš jídelníček!
Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun splňují nejvyšší nároky na kvalitní, racionální a zároveň chutnou stravu moderního člověka. Jelikož jsou výživově hodnotné a chuťově výborné, mohou se stát trvalou součástí běžného jídelníčku. Jednoduše řečeno, masné výrobky Šmakoun rozhodně stojí za vyzkoušení! K dostání jsou ve vybraných hypermarketech Tesco (v úseku balených uzenin) - jejich přehled najdete na www.smakoun.eu, a Karbanátek Šmakoun též ve všech Makrech (u výrobků Šmakoun). Pro společnost Adler Wellness Produkte Praha je vyrábí Masokombinát Plzeň s.r.o.
Nebo raději Karbanátek s grilovanou zeleninou?
Informace o výrobcích Šmakoun a množství chutných receptů najdete na www.smakoun.eu.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Den čedaru
Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst více
Čedar - anglický sýr, který dobyl svět: Ochutí britský cibulový koláč i mexické nachos
Může být úplně světlý jako eidam, nebo trochu… Číst více
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?
Čokoláda ochucená mátou nebo chilli papričkami je… Číst více
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?
Brokolice není potravina, kterou by každý… Číst více
Vyzkoušeli jsme za vás: Legendární anglický jablečný koláč se sýrem čedar je úžasně křehký a chutná skvěle
Zdá se vám kombinace sladkého jablečného koláče a… Číst více
Upekli jsme chipsy ze 6 druhů sýrů a porovnali výsledky: Nejkratší dobu se peče čedar, nejdéle křupavý zůstane parmezán
Sýrové chipsy jsou vynikající pochoutkou, která… Číst více
Cuketové sliders aneb Mini burgery: Šťavnaté mleté hovězí s rozpečeným sýrem mezi plátky grilované cukety báječně dochutí i slanina
Hledáte stále nějaké nové tipy, jak naložit s… Číst více
Hit letošního léta: Big Mac salát potěší milovníky fastfoodu i dietáře. Chutná totiž jako slavný burger, ale nepřibírá se po něm
Kdo by neznal Big Mac? Obří burger je jedním z… Číst více
Který sýr je nejlepší do česnečky: Správný výběr sýra zajistí dokonalou chuť i konzistenci, vsaďte na tyhle druhy
Česnečka by se dala právem označit za jednu… Číst více
Sýrová lahůdka, která zahřeje a potěší smysly: Mac and chesse voní muškátem a chutná po čedaru s parmezánem
Sýr a těstoviny, oblíbená kombinace v mnoha… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších receptů: Niva má bohaté uplatnění ve studené i teplé kuchyni
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 23 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Komentáře
10. 10. 2014 19:42
10. 10. 2014 12:35