Jídelní rozmary slavných: Herečka Jennifer Lopéz nesnáší lososa, ujíždí na čokoládových sušenkách a nikdy neodolá kuřeti v rýži
25. 7. 2023 Historie a zajímavosti
Zpěvačka a herečka, kterou proslavil například film Krásná pokojská, v těchto dnech slaví 53. narozeniny. Jennifer Lopez je v úžasné formě. Vsadila totiž na pravidelné cvičení v kombinaci se zdravou a vyváženou stravou.
Zelený džus a hrst ořechů
Den začíná sklenicí vody s vymačkaným citronem, následuje smoothie z čerstvého ovoce a řeckého jogurtu nebo „zelený“ džus ze zeleniny. Do svého jídelníčku zařazuje hodně bílkovin, a to především v podobě vaječných bílků, z rostlinných zdrojů jsou to ořechy. Těch podle osobního trenéra Dodda Romera denně spořádá „hrst“.
Maso většinou konzumuje jen třikrát týdně. Jsou to kuřecí prsa, bílé krůtí maso nebo bio hovězí. Přílohou je rýže nebo quinoa a hodně zeleniny.
Mohlo by vás zajímat
Lednice plná zeleniny
Ačkoli u ní v lednici pokaždé najdete zeleninu, mrkev a kukuřice tam chybí, protože podle Jennifer mají moc sacharidů. Místo toho je tam kapusta, brokolice, celer a špenát. Z ovoce pak jahody, jiné ovoce Jennifer nemusí. Nakrájené kousky zeleniny má u sebe vždy, aby si mohla dát malou svačinku, když dostane hlad.
Mohlo by vás zajímat
Lososa nesnáší, miluje čokoládové sušenky
Herečka a zpěvačka má ráda k obědu a večeři ryby. Kuchař Kelvin Fernandez, který vaří pro celou rodinu (tedy pro Jennifer, její patnáctiletá dvojčata Maxe a Emmu a pro manžela Bena Afflecka), říká: „Vím, že Jennifer nesnáší lososa. Když její rodině připravuji lososa, pro Jennifer mám mořského vlka, halibuta nebo tresku.“
Jennifer celý den popíjí vodu, alkoholu se vyhýbá. Ale i ona je jen člověk, kterého občas chytne chuť na sladké. To si pak dá jednu až dvě čokoládové sušenky, které miluje.
Mohlo by vás zajímat
Arroz con polo anebo Kuře v rýži
Asi nepřekvapí, že občas se v hereččině jídelníčku prosadí její portorikánské geny (z Portorika pocházejí oba rodiče). To si pak vychutná arroz con polo, tedy kuře v rýži. Na oblíbenou pochoutku Jennifer Lopez budete potřebovat:
na kuře
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 6 porcí kuřete
- ½ šálku hladké mouky
- sůl
- pepř
- sladkou papriku
na rýži
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 1 středně žlutou cibuli, nakrájenou
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 2 šálky dlouhozrnné bílé rýže
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 1 vrchovatou lžíci rajčatového protlaku nebo 1 šálek nakrájených čerstvých spařených a loupaných rajčat
- špetku oregana
- 1 lžičku soli
A jak na to?
- Ve větším hrnci zahřejte 3 lžíce olivového oleje na středně vysokou teplotu.
- Mouku dejte do široké mísy a zamíchejte do ní sůl, pepř a sladkou papriku. Kousky kuřete lehce obalte v moučné směsi a vložte je na pánev.
- Opékejte pár minut z každé strany, jen tolik, aby kuře lehce zhnědlo. Pomocí děrované lžíce ho vyjměte z hrnce a dejte stranou.
- Do hrnce přidejte rýži a míchejte, aby se obalila olivovým olejem. V případě potřeby přidejte ještě trochu olivového oleje.
- Přidejte cibuli a česnek míchejte asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Kusy kuřete položte kůží nahoru na rýži.
- Do kuřecího vývaru vmíchejte s rajčatový protlak, oregano a lžičku soli a nalijte do hrnce.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a přikryjte. Nechte vařit 20 až 25 minut, podle druhu rýže a návodu na obalu rýže, dokud rýže a kuře nejsou hotové.
- Podle chuti ještě osolte a opepřete.
Náš tip: Dostali jste chuť na šťavnaté kuře? Vyzkoušejte řecké citronové, do kterého můžete přidat i cuketu.
Zdroje informací:
eatthis.com: 8 Eating Habits Jennifer Lopez Swears by to Look Amazing at 52
people.com: Jennifer Lopez Raves About Her 'Famous' Chocolate Chip Cookies: 'I Call It J-Dough'
instyle.com: Jennifer Lopez in Her Own Words (and Everyone Else's)
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jídelní rozmary slavných: Hrdina Pobřežní hlídky David Hasselhoff vypije denně pět litrů vody a nejraději má grilované kuřecí maso
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější