Jednoduchá zmrzlina ze sáčku chutná i pobaví: Stačí na ni jen pár ingrediencí a hotová je díky malému kouzlu za chviličku
6. 8. 2023 Vaření
Máte pocit, že výroba domácí zmrzliny je příliš složitá? Pro zmrzlinu ze sáčku to rozhodně neplatí. Její příprava nadchne hlavně děti, které potěší, jak snadno si mohou zmrzlinu dělat. Základ je vanilkový, ale když ji vylepšíte polevou nebo kousky ovoce, získáte pohár skoro jako z cukrárny.
Zmrzlina do 10 minut
Zmrzlina ze sáčku je ideální pochoutkou, kterou uděláte v nouzi, když vás přepadne neutuchající chuť na zmrzlinu a v mrazáku už nebudete mít žádné zásoby.
Tuto jednoduchou dobrotu navíc uděláte za chviličku a nepotřebujete na ni žádné speciální vybavení kromě dvou uzavíratelných sáčků. Do jednoho, menšího, přijde domácí směs na zmrzlinu a do druhého, většího, led.
Mohlo by vás zajímat
Stačí jen pět ingrediencí
Základní verze této ledové dobroty ze sáčku je vanilková a potřebujete na ni jen 5 hlavních ingrediencí – smetanu, sůl, led, vanilku a cukr.
Místo smetany lze použít i jen plnotučné mléko pro méně tučnou, ovšem ne tak krémovou verzi, případně je možné mléko a smetanu nakombinovat.
Nejvýraznější vanilkové chuti dosáhnete pomocí vyškrabaných zrníček z vanilkového lusku, můžete je ale nahradit i vanilkovou esencí nebo cukrem.
Pak už záleží jen na vás, zda přidáte i normální cukr nebo zda jej vyměníte raději za nějaký rostlinný sirup, abyste si mohli na zmrzlině pochutnávat bez výčitek, že jste příliš zhřešili sladkým.
Snadno uděláte i jiné příchutě – stačí, když do směsi přidáte nějakou polevu, např. čokoládovou, nebo třeba skořici. Možné je i přidat potravinářské barvivo ještě zajímavější zmrzlinu.
Trik se dvěma sáčky a solí
Kouzlo přípravy této zmrzliny spočívá právě v použití soli, která způsobí tání ledu, aniž by zvýšila jeho teplotu. Sůl se nepřidává do zmrzlinové směsi, nýbrž do sáčku s ledem. Z toho důvodu je třeba raději zvolit sůl hrubší konzistence, u níž je menší šance, že by pronikla do menšího sáčku se zmrzlinovou směsí.
Hlavní předpokladem však je mít kvalitní a dobře těsnící sáčky. Pak už jen budete vše důkladně protřepávat přibližně 10 minut. Smetana se nejprve napění a pak se promění do podoby ledové krémové směsi. Pokud byste případně chtěli raději tužší zmrzlinu, můžete ji ještě dát do uzavíratelné plastové nádoby a umístit na chvíli do mrazáku.
Jak na vanilkovou zmrzlinu ze sáčku?
Pokud jste dostali chuť na zmrzlinu nebo vás prostě láká jen dělat pokusy, můžete zmrzlinu ze sáčku vyzkoušet podle následujícího receptu.
Budete potřebovat: 1 šálek smetany, 1,5 lžičky vanilkové extraktu nebo semínek z vanilkového lusku, 1 lžíci cukru, led a cca 60 g soli.
- Nalijte smetanu do malého uzavíratelného sáčku na zip a přidejte k ní vanilku a cukr. Sáček pečlivě uzavřete a protřepejte, aby se vše dobře promíchalo.
- Do většího sáčku pak nasypejte led, aby sahal asi do poloviny sáčku a přisypejte sůl. Pak do sáčku vložte menší sáček se smetanovou směsí a ještě jej zasypejte ledem. Uzavřete i větší sáček a poté oba sáčky pořádně protřepávejte asi 6-10 minut, dokud smetanová směs uvnitř trochu neztuhne.
- Hotovou zmrzlinu přendejte do misek a ozdobte ovocem, polevami nebo různými posypky.
Přesný postup přípravy uvidíte i na následujícím videu:
@officialfunfoods Ice Cream in a Bag. Easy ice cream recipe in 5 minutes. #icecream #bagicecream #funfoods #tinyspoon #dessert #recipe #foodscience ♬ original sound - James Lamprey
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Den čedaru
Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst více
Čedar - anglický sýr, který dobyl svět: Ochutí britský cibulový koláč i mexické nachos
Může být úplně světlý jako eidam, nebo trochu… Číst více
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?
Čokoláda ochucená mátou nebo chilli papričkami je… Číst více
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?
Brokolice není potravina, kterou by každý… Číst více
Vyzkoušeli jsme za vás: Legendární anglický jablečný koláč se sýrem čedar je úžasně křehký a chutná skvěle
Zdá se vám kombinace sladkého jablečného koláče a… Číst více
Upekli jsme chipsy ze 6 druhů sýrů a porovnali výsledky: Nejkratší dobu se peče čedar, nejdéle křupavý zůstane parmezán
Sýrové chipsy jsou vynikající pochoutkou, která… Číst více
Cuketové sliders aneb Mini burgery: Šťavnaté mleté hovězí s rozpečeným sýrem mezi plátky grilované cukety báječně dochutí i slanina
Hledáte stále nějaké nové tipy, jak naložit s… Číst více
Hit letošního léta: Big Mac salát potěší milovníky fastfoodu i dietáře. Chutná totiž jako slavný burger, ale nepřibírá se po něm
Kdo by neznal Big Mac? Obří burger je jedním z… Číst více
Který sýr je nejlepší do česnečky: Správný výběr sýra zajistí dokonalou chuť i konzistenci, vsaďte na tyhle druhy
Česnečka by se dala právem označit za jednu… Číst více
Sýrová lahůdka, která zahřeje a potěší smysly: Mac and chesse voní muškátem a chutná po čedaru s parmezánem
Sýr a těstoviny, oblíbená kombinace v mnoha… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Ochutnali jsme letošní hit: Vanilková zmrzlina s olivovým olejem a solí je překvapivě dobrá a křupavé vločky soli jí dodají šmrnc
Domácí zmrzlina bez zmrzlinovače? Tento postup krok za krokem zaručí dokonalý výsledek!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 23 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Jak vybrat domácí zmrzlinovač a kolik za něj zaplatíte? Důležitý je příkon i kompresor, ale kvalita se vyplatí!
Bleskově rychlou jahodovou zmrzlinu můžete podávat do pěti minut. Stačí výkonný mixér a jen tři ingredience