Modelka Claudia Schifferová miluje boloňské špagety a má velkou slabost pro netradiční britskou pomazánku Marmite
24. 8. 2023 V kuchyni s VIP
Kdo by do ní řekl, že 25. srpna slaví své 53. narozeniny? Jednu z nejúspěšnějších supermodelek a tvář více než tisíce obálek časopisů živí dokonalý vzhled a postava. Claudia Schifferová si pečlivě hlídá, co bude mít na jídelníčku.
V dětství trpěla nechutenstvím
Jako malá Claudia Schifferová neměla chuť k jídlu a dožadovala se pouze špaget s boloňskou omáčkou. Německá modelka žijící ve Velké Británii v rozhovoru pro britský časopis Harper's Bazaar řekla: „Moje nejstarší vzpomínka na jídlo jsou boloňské špagety. Náš lékař mamince poradil, aby mi je vařila každý den. A stále je to moje oblíbené jídlo. Připravuji ho z bio cherry rajčat, mletého hovězího, cibule, česneku, červeného vína a trochy kečupu.“
Mohlo by vás zajímat
Dušená zelenina a saláty vedou
Dodnes vzpomíná také na to, jak coby teprve začínající modelka v 90. letech ochutnala v Itálii špagety pomodoro a pomyslela si: „Tohle je jídlo z nebe!“
Každý den už Claudia špagety nejí, dopřává si je jen občas. Den začíná šálkem kávy bez kofeinu s domácím mandlovým mlékem a datlemi. Pak jí dopoledne hodně ovoce. Větším jídlem pro ni je oběd. Odpoledne a večer jsou ve znamení dušené zeleniny, salátů a popíjení bylinkového čaje a rajčatové šťávy.
Mohlo by vás zajímat
Když modelku chytí mlsná
Krásná Claudia má někdy dny, kdy si dá něco kalorického. Ráda má také velké plátky husí paštiky s francouzskou opečenou bagetou a sklenkou červeného vína. Většinou ale dává přednost vínu růžovému.
Britský manžel Mattew Vaughn, s kterým žije už více než dvě desítky let a společně vychovávají tři děti, ji naučil jíst marmite. Pomazánka z kvasnicového extraktu, který vzniká jako vedlejší produkt při vaření piva, je typicky britským pokrmem. Sami Britové říkají, že buď ji miluješ, nebo nenávidíš.
Je posedlá marmite!
„Nikdy nezapomenu, jak jsem si poprvé dala marmite. Jsem Němka a slano-kvasinková chuť mi byla naprosto cizí,“ přiznala Claudia. „Když jsem ale potkala svého manžela Matthewa, vyzkoušela jsem to tím 'správným' způsobem – na toustu z kynutého těsta lehce namazaném máslem a pak marmite. Teď jsem marmite posedlá!“
Mohlo by vás zajímat
Špagety s boloňskou omáčkou podle Claudie
Připravte si: 500 g špaget, 800 g mletého hovězího masa, 100 g slaniny nakrájené na malé kostky, ½ kg spařených čerstvých rajčat, 1–2 lžíce kečupu, 300 ml suchého červeného vína,100 ml olivového oleje, 1 nadrobno nasekanou cibuli, 3 jemně nasekané stroužky česneku, 1 mrkev nakrájenou na kostičky, kousek (cca 200 g) celeru nakrájeného na kostičky, 1 stonek řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno, špetku muškátového oříšku, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, sůl a pepř, na podávání strouhaný parmazán
- V kastrolu na středním ohni rozpalte olej a přidejte slaninu. Jakmile začne zlátnout, přidejte mrkev, celer a řapíkatý celer. Za častého míchání orestujte zeleninu dozlatova. Přidejte bobkový list, kuličky pepře a nového koření.
- Nasypejte na směs cibuli a za častého míchání ji orestujte dozlatova. Pak přidejte maso a česnek. Důkladně vše promíchejte a osolíte. Na mírném ohni za občasného míchání vařte 10 minut.
- Přidejte spařená rajčata a kečup, důkladně promíchejte a 15 minut povařte. Pak přilijte víno, opepřete a stáhněte oheň na minimum, ochuťte muškátovým oříškem a promíchejte, podle potřeby můžete nalít trochu vody. Za občasného míchání nechte dusit, dokud se vše nerozvaří (minimálně hodinu). Pokud se tekutina z kastrolu odpaří, nalijte trochu vody.
- Mezitím si uvařte špagety podle návodu. Servírujte zalité boloňskou omáčkou a posypané parmazánem.
Náš tip: Skvělé jsou i špagety s rukolovým pestem a černými olivami podle našeho receptu.
Zdroje informací:
www.8days.sg: Claudia Schiffer Grew Up Eating Spaghetti Bolognese Every Day
streetdirectory.com: The Diet Secrets Of 7 Women Celebrities
net-a-porter.com: Claudia Schiffer’s Routine
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak udělat černého kubu? Základem jsou dvě suroviny
Jednoduché výživné jídlo U Litomyšli se tradiční pokrm nazýval krupková nadívanina s houbami, u Poděbrad ševcovský jahelník. U Tábora se k němu… Číst více
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Menu na Štědrý den je tradičně dané. Doba půstu se v současnosti příliš nedodržuje, ale klasické pokrmy se připravují dodnes. Provedeme vás… Číst více
Pečeme s Ivou: Dokonalé máslové mini štoly můžou být skvělým jedlým dárkem
Chcete na Vánoce upéct něco tradičního, ale… Číst více
Pečeme s Ivou: Mini trdelníky zvládnete doma a jeden vás vyjde na pouhé dvě koruny!
Pečete rádi? Já taky. V minulém díle jsem vám… Číst více
Sedm tradičních vánočních jídel na českém stole: Jejich historie často sahá do dávných časů
V každé rodině jsou osvědčené a oblíbené recepty a jídla, základ je ale velmi podobný a my si nyní připomeneme, co za pokrmy se u nás objevuje… Číst více
Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou… Číst více
Místo kapra vinná klobása: Jak se tato uzenina dostala na náš štědrovečerní stůl?
Půst dnes na Štědrý den drží jen málokdo a pro… Číst více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Šneky většinou považujeme za tradiční… Číst více
Pečeme s Ivou: Upečte si skvělou nadýchanou vánočku podle receptu, který nezklame!
V mém prvním díle jsme se věnovali mini štoličkám… Číst více
Naporcovat kapra můžete více způsoby. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme, jak na to
Kapra nám prodavači nejen zabijí a vykuchají, ale také podle přání zbaví šupin, nebo z něj přímo stáhnou kůži, odstraní žábry z hlavy, a pokud mají… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Historie rajčat: V 18. století se jimi otrávilo několik aristokratů, v roce 1893 kvůli rajským jablkům dokonce zasedal Nejvyšší soud
Jak připravit řapíkatý celer. Na co se hodí a co chutného a zdravého z něj uvařit
Britská pomazánka marmite: Chutná po kvasnicích, je plná vitaminu B a potěší i milovníky piva!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Modelka Pavlína Pořízková miluje veganský mac and cheese, který zachutná i masožroutům
Jídelní rozmary slavných: „Matka“ Harryho Pottera, spisovatelka Joanne Rowlingová miluje tuřín a tento datlový perník s karamelem
Jídelní rozmary slavných: Halle Berryová každé ráno pije „neprůstřelnou“ kávu a pochutná si na šťavnatém plátku lososa