Čokoládovo-dýňový chlebíček
27. 9. 2016 Vaření
Je tu podzim a k němu neodmyslitelně patří dýně. A to nejen jako dekorace na Halloween. Využijte dýňové sezóny a upečte si vynikající dýňový chlebíček s příchutí čokolády, který vám zpříjemní každý sychravý den.
Na chlebíček budete potřebovat:
- ½ šálku krystalového cukru
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 ½ šálku polohrubé mouky
- 3 lžičky kakaa
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku dýňového pyré
- 2 lžíce řeckého jogurtu
1. V míse utřeme máslo a cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme.
2. V jiné misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Směs rozdělíme do dvou misek a do jedné z nich dáme kakao.
3. Do každé ze dvou misek rovnoměrně rozdělíme máslovou směs, dýňové pyré a řecký jogurt a zamícháme.
4. Tmavé a světlé těsto klademe do chlebové formy vyložené pečícím papírem tak, aby výsledkem byl mramorový efekt.
5. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 50-55 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí z tepla necháme chlebíček 10 minut vychladnout ve formě a poté vyndáváme.
Tento dýňový chlebíček vnese hřejivý podzim i do vašich domovů.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Čokoládový termix: Oblíbenou retro klasiku zvládnete snadno připravit i doma
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami