Trendem letošních Vánoc jsou gurmánské dárky
15. 11. 2018 Historie a zajímavosti
Každoroční dilema, co koupíme pod stromeček svým blízkým, je opět tady. Nabídka v obchodech všeho druhu je veliká. Nebo spíše obrovská. Topíme se v moři nabídek a říkáme si „co mám vybrat, co by se mu/jí mohlo líbit“. A tak stále více lidí řeší dárky nákupem delikates v dárkových balíčcích.
Sehnat se dají už hotové dárkové kazety, koše, efektně zdobené krabičky, nebo jen celofánové sáčky s pentlí. Někdy se jedná až u umělecká díla. Obsah se dá často zvolit podle přání - uděláme tak radost zdravým mlsáním, kvalitním alkoholem, výběrovými paštičkami a džemy.
Možná se vám stalo, že rodiče sprásknou rukama nad rozbaleným kávovarem, mixérem, či doplňkem do kuchyně a se strojeným úsměvem oznámí „Ale děti, vy nemáte rozum. Co s tím budeme dělat? A kam to dáme?“.
Tyto reakce většinou nehrozí právě u dárků určených ke konzumaci. Už jen proto, že víme, co kdo má rád, jestli je to „masař“, nebo je na sladké. Je to svým způsobem dostupný luxus, který lze dobře uzpůsobit naší peněžence. Pozor bychom si měli dát na trvanlivost jednotlivých výrobků a skladovací podmínky, některé balíčky totiž musí být uloženy v chladu.
Letos frčí regionální speciality od českých výrobců, což nám potvrdil Olin Bezchleba ze Zábřežské rodinné konzervárny Via Delicia. „Máme nachystané oblíbené sety ze zvěřiny a z lesních plodů, na své si přijdou milovníci specialit z kachen, ze sladkovodních ryb i z kvalitního vepřového a hovězího masa“. Sortiment je skutečně pestrý, stylově balený a ceny jsou dostupné. „Dárkové balíčky dokážeme poslat kurýrem po celé republice, což využívá stále více zákazníků a pro své blízké nechávají balíček poslat s věnováním. O všechno se postaráme.“ dodává Olin Bezchleba.
Pokud tedy míříte do Jeseníků, určitě se cestou nezapomeňte zastavit v Zábřežské manufaktuře Via Delicia.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Něco sladkého z lásky. Udělejme svému protějšku radost nejen na Valentýna
Sladkost, která pohladí Na něčem sladkém si občas rádi pochutnáme všichni. Bohatě stačí něco malého a lahodného. Právě takové jsou dobroty, které… Číst více
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Nejlepší vývar je z masa s kostmi. Kupujeme drůbež i s kostrou, hovězí žebro, morkové kosti + kousek masa z přední části zvířete, vepřové kosti… Číst více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma Valentýn: Oslavte s námi svátek zamilovaných výborným jídlem
Svátek zamilovaných Oblíbený svátek dává příležitost potěšit naše nejbližší. Přemýšlíte, jak oslavit tento den? Valentýna si můžeme užít i z… Číst více
16 receptů, do kterých využijeme méně oblíbená masa: Zamilujete si je?
Masem, které není v současné společnosti příliš oblíbené, jsou obecně vnitřnosti a jiné neobvyklé části zvířat. Přesto jsou pamětníci, kteří si na… Číst více
Jak na pravé belgické vafle? Upečte si je podle originálního receptu!
Vafle jsou snad ještě lepší než palačinky nebo… Číst více
7 způsobů, jak upéct nejlepší vafle. Křupavé nebo vláčné, nadýchané, sladké i slané
Snadné pečení Před prvním pečením vaflovač jemně vymažeme. Vafle se v něm nepřichytávají, stačí je vždy opatrně podebrat dřevěnou obracečkou. Hotové… Číst více
Toustovač se hodí k přípravě rychlých snídaní i večeří. Který je nejlepší a kolik stojí?
S toustovačem, nebo chcete-li sendvičovačem, se… Číst více
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Pořádáte malou domácí a tradiční svatbu? Pak by… Číst více
Bubble waffle aneb vafle s bublinkami: Dejte si je na pouti, nebo připravte doma. Naplněné šlehačkou, čokoládou a ovocem chutnají skvěle
Možná jste se s nimi setkali již na nějakém food… Číst více
Celestýnské a fritátové nudle jako parádní doplněk nejen do vývaru. Tyhle vylepšené palačinky si zamiluje každý
Chcete-li udělat z obyčejné vývaru vydatnější… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01