Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 7 hodinami
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Merylas, 9. 6. 2024 14:17
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„Tak toto je dneska. Jsem pozde s fotkou“ hazel, před 7 hodinami
„Jana Pá: Jani nemysli,taky mám problém s novými…“ Simona Skolakova, před 10 hodinami
„Hezky vecer, ja dnes varim ve velkem, co jineho nez…“ hazel, před 11 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 13 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 16 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 16 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 16 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídlo v české nemocnici může chutnat skvěle: Losos se zeleninou, penne s parmazánem nebo bufetová snídaně jsou v těchto špitálech běžné
Už znáte kakaové máslo? Základ čokolády poslouží i jako pěna na holení či lék na ekzém
Ztracená vejce podle šéfkuchaře Romana Pauluse: Díky fintě s vidličkou se vám odteď už vždycky povedou
28. 12. 2008 13:53
21. 12. 2008 12:59
20. 12. 2008 22:40
20. 12. 2008 22:36
Zdravím Vás, moje maminka je Slovenka, zde je recept na slovenské salonky (množství na ca 40ks), tak jak mi ho právě nadiktovala po telefonu:
1/4 l mléka
25 dkg cukru
5 dkg másla
1. Vše svařit - stále míchat! - až se za vařečkou \"dělá cestička\" (ca 20-25min.)
2. Pak přidat ochucení - u nás se dělávaly 2 druhy:
a) ČOKOLÁDOVÉ
kakao/čokoláda + 2 lžíce rumu
b) OŘECHOVÉ
vlašské ořechy (strouhané)
3. Na větší prkénko nalít studenou vodu, pak na prkénko nalít hmotu
4. Nožem hmotu tvarovat do placky o výšce ca 1cm
5. Hmotu několikrát polít studenou vodou nad dřezem, aby se schladila a průběžně tvarovat.
vychlazenou nakrájet na kostičky, ty se balí do papíru s třásněmi, navrch barevný alobal.
Nevíte, kde se dá papír "s třásněmi" a barevný alobal sehnat?
Kwacka
16. 12. 2008 10:24
079.jpg
7. 12. 2008 20:49
7. 12. 2008 20:08
Hella, díky za linku, ale tie salónky, ktoré robila babička, neboli fondánové. Aj keď to robila tiež z cukru, ale bolo tam ešte čosi iné. Fondán nemám rada, nikdy sme to nekupovali, môj otecko to nazýval mydielkami Kým nebolo dostať salónky iné, len fondánové, tak sme kupovali nudát a balili ako salónky, bolo dostať papieriky na salónky. Teraz kupujem čokoládové salónky a čokoládové sviečky ako kolekciu.
7. 12. 2008 20:02
7. 12. 2008 19:26
7. 12. 2008 19:25
7. 12. 2008 19:02
6. 12. 2008 21:54
6. 12. 2008 21:02
6. 12. 2008 18:43
6. 12. 2008 14:46
1 2 3 Další