Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Jana Pá, před 54 minutami
„Prosím inspirujte- nápady při kombi dietě“ Merylas, 9. 6. 2024 14:17
„Přání a gratulace“ Anna Kocikova, 7. 6. 2024 19:28
Poslední příspěvky
„hazel: Naši sousedovic jsou mladí tj. cca 40-45 let, a hned…“ Jana Pá, před 44 minutami
„Tak toto je dneska. Jsem pozde s fotkou“ hazel, před 9 hodinami
„Jana Pá: Jani nemysli,taky mám problém s novými…“ Simona Skolakova, před 13 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 16 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 19 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Češi v zahraničí: V Chorvatsku ochutnejte pomazánku z tresky a domů si přivezte Linu i čokoládu Mikado, radí Dagmar ze Splitu
Nejlepší saláty do horkého počasí: Vídeňský bramborový zasytí, fit těstovinový osvěží
Tři suroviny, které do horkovzdušné fritézy nepatří: Potíže dělá nejen sýr, ale i jedna běžná příloha
16. 6. 2018 22:54
16. 6. 2018 19:14
16. 6. 2018 16:37
16. 6. 2018 15:33
magdalenka: dělám je hodně malinkaté, takže cca 100 ks. A 5 dávek - to je jen z 1/2 kg mouky !!!! Podle mne je to jedno z nejrychlejších cukroví. Žádně vyvalování a vykrajování, žádné plnění formiček, .....
16. 6. 2018 10:47
16. 6. 2018 09:18
16. 6. 2018 00:45
Rohlíčky dělám docela ráda, ale nenávidím to obalování v cukru, takže odmítám dělat najednou víc než 1 dávku (ze 100 g mouky) na 1 plech a peču s nějakým dalším cukrovím. Obvykle dělám 5 dávek. Když je pečení takto rozdělené po troškách, tak je to hned hotové, dřív, než mne to přestane bavit.
Těsto mám takové, že se nesmí nechat odležet do druhého dne, jinak příliš ztuhne, drolí se a vůbec se s ním nedá pracovat. Obvykle hned po zadělání těsta tvaruji rohlíčky, jen někdy se mi stane, že vlivem tepla je těsto příliš měkké a lepí se - potom ho dám na chvíli do ledničky, aby mírně ztuhlo. Potom jak ten pekař z těsta uštipuji kousky, v dlani uválím kuličku, z ní váleček a vytvaruji přímo na plechu.
https://www.toprecepty.cz/recept/16430-vanilkove-r...
21. 12. 2017 16:12
Hezké Vánoce a do nového roku kapku štěstí a moře zdraví Vám všem přeje Pavla z Olomouce
25.12.-345.jpg
15. 12. 2017 10:15
14. 12. 2017 20:19
14. 12. 2017 20:17
14. 12. 2017 13:12
Máte pravdu, možná těsto bylo ještě dost tuhé. Udělám hada a nakrájím si kousky, které na válku růčo vyvaluji a ještě na ty konce přitlačím, aby byly užší. Mám starý recept po mamce a dělám je každý rok, jen letos jsem myslela, že těsto poletí z okna. Zkusím příště přidat ještě kousek másla.
14. 12. 2017 11:00
14. 12. 2017 00:59
14. 12. 2017 00:37
Ne, neválečkuji, ale uždibuji kousky.
Včera jsem pekl: 250 máslo, 300 hladká, 138 oř., 62 cukr (většinou mám recepty přepočítané na kostku másla)
Rohlíčky dělám přes masomlýnek - především se mi ty střapaté víc líbí a je to 2x rychlejší a lépe na nich drží cukr
Pí. casinová raději ty šoulané: uždibnu kousek (ano, těsto z lednice se drolí), mezi dlaněmi vytvořím kuličku (těsto už měkne a nedrolí se) pak v dlaních váleček, šup na plech a vytvarovat.
(na desce vyvaluji v jádrovinách tyto neklasické:https://www.toprecepty.cz/recept/54721-mandlove-ro... ale ty se nedrolí, spíše se lepí na dlaně
1 2 Další