Pařížské kostky trochu jinak
Suroviny
Porce: 30 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 33 337 kJ / 7 968 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,29 g |
Tuky | 292,01 g |
Vláknina | 40,15 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,62 g |
Sacharidy | 1 148,61 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi korpusy můžete dát třeba marmeládu, nebo ušlehanou šlehačku.
Já příště udělám více krému, místo dvou šlehaček dám tři a asi 150 g čokolády, nebo 3 tyčinky Kaštany - pak nemusíme krémem šetřit.
Koláč jsem pekla v pátek a řekla bych, že nejlíp chutnal v neděli. Krásně se to nasáklo a těsto zvláčnělo. Je moc dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2010 22:21
holky díky,
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější
8. 7. 2010 09:29
Miluji recepty v ml, snaz se to dela Vypada to moc dobre, urcite zkusim a udelam vice toho kremu, deti to maji radi.
8. 7. 2010 05:32
davam bodik,taky delam ale trochu jinak,ale jinak moc hezky
3. 3. 2010 18:23
vypadá to nááádherně, hned bych si dala, dávám bodík
2. 3. 2010 21:23
Kostky vypadají nádherně, už mám uloženo a určitě vyzkouším +
2. 3. 2010 21:08
Hezketo urcite vyzkousim
2. 3. 2010 19:32
Super receptík ,mám ráda kommbinace
2. 3. 2010 18:10
Teda , dneska samé dobré recepty
2. 3. 2010 17:44
Marundokdyž já strašně nerada peču v malém.No a navíc mě láká ta barevnost (světlé a tmavé těsto).
2. 3. 2010 17:41
Moučník vypadá velmi dobře a věřím, že je i moc chutný.+5.
2. 3. 2010 17:31
Mňam +
2. 3. 2010 15:58
Dělám podobné Pařížské kostky. Jenom dělám jedno těsto, které pak rozkrojím. Udělat 2 těsta = světlé a tmavé je dobrý nápad. Těsto doporučuji pokropit rumem nebo nějakou ovocnou šťávou a potřít pikantním džemem. Pak natřít krémem a na krém položit další "nakropené" těsto. Těsto pak není suché. Abych nemusela krémem šetřit, tak ho dělám ze 3 šlehaček a 3 čokoládových tyčinek Kaštanů. Jednou jsem na krém (mezi 2 piškotové pláty) dala i kompotované jahody. A byla to mňamka. Pařížský krém a jahody jsou . Posílám bodík.
2. 3. 2010 14:48
mirca75: tak upeč jen jeden korpus a to se sní určitě. Já upekla víc, abych mohla i nabídnout jiným. Jinak bychom to baštili také dlouho
2. 3. 2010 14:40
Marundotak tu kolem tvých řezů brouzdám a nevím jestli upéct hned,nebo zatím "jen" uložit.Ale u nás by musela být oslava,aby se takové množství spapalo,takže zatím asi počkají.A moc ráda je vyzkouším z "Kaštanů",protože ty miluji.Díky moc za tip.
2. 3. 2010 14:36
Moc hezké +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 5 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 5 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 7 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: pařížské kostky pařížská kostka margot kostky pařížské řezy recept recept na pařížské kostky pařížské kostky recept recept parizske kostky moučníky trochu jinak řezy s pařížským krémem pařížská šlehačka z ledových kaštanů recepty pařížské kostky tyčinka margot pařížské kostka krem z varene šlehačky pařížské kostky-recept recept pařížské řezy s margot čokoládou pařížské kostky recepty rez margot s parizskym kremem parizske tycinky pařížské řezy trochu jinak
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, kakao, šlehačka, kaštany ledové, čokoláda margot
Pařížské kostky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp2Y
17 názorů