Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorský knedlík od Lemarti

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 723 kJ /
651 kcal
Bílkoviny40,76 g
Tuky35,48 g
Vláknina9,08 g
Cholesterol 818 mg
Sodík 460 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy39,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem. Krok 2: Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme vystydnout. Vejce, sůl a pepř vmícháme k houskám. Pak vmícháme cibuli s petrželkou a mouku. Pokud bude moc řídké a mazlavé, přidáme ještě trochu strouhanky. Krok 3: V mokrých rukách tvoříme střední kulaté knedlíky a dáme do osolené vody zhruba 15 minut. Vařit na hodně mírném plameni. Bude stačit, když voda bude jen trochu probulávat.

Zveřejněno 9. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorský knedlík od Lemarti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk57

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorský knedlík od Lemarti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk57

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

co je vhodne pokud se knedliky zamichaji nechat je 10 minut odlezet, navlhcenyma rukama tvorit koule a nechat zase 10 minut odpocinout a pak teprve dat do varici vody jak znamo. Knedle ci hmota se nerozpadne. Jinak se toto muze stat.

Tak jdu na to vypadají skvělé :yes:

Dnes vyzkoušeno a musím říct, že jsou výborné! :-):yes: Přidala jsem do nich i hrst škvarků, což knedlíkům dodalo na vůni i chuti. ;-)

habdinkaDo nakrájených rohlíků je dobré přidat i na kostičky pokrájený a osmahnutý špek,nebo anglická.To jsou potom špekové kinedlíky.Taky se tam může pro vzhled nakrájet i mrkev.:-))

Výborné :yes::-) posílám bod

:-p:yes:

Janatka mas je opravdu hezke;-):yes:

Jani!!máš pravdu to víš !!:-)Jo to určitě každý jsme jiný (myslím tím chuťové buňky)a to je na tom to dobré.

janatka náhodou je máš moc hezké!! No, jsou jiné, než bramborové, ale nám hrozně chutnaly. Co člověk, to jiná chuť, byla by nuda, kdybychom byli všichni stejní, ne?:-))

Nemám je tak hezké,ale já je snědla a chutnaly mi.Manžel tvrdil,že jsou divné,ale snědl je taky on je zvyklý raději na bramborové a houskové,tak to bylo úplně něci jiného.

Leni, ty knedlíky vypadají luxusně:-*

Dekuji Vam vsem:-KJa ty knedliky delala poprve

Totéž jako u masíčka :-p:-p:-D:-D:yes::yes:

Vím, že je skvělý, takže :yes::yes:

krásné a jistě i chutné knedlíčky :-) vyzkouším, knedlíky tohoto typu mám moc rád :-)) Bodík letí :yes::yes: +6

Tématické fráze:
pajfalský knedlík, bavorské kulaté knedlíky, bavorsky knedlik, bavorské houskové knedlíky, bavorske knedliky, bavorske knedliky recept, bavorsky houskovy knedlik, bavorský knedlík recept, bavorský knedlík, recept, palfajský knedlík, pajfalský, payfalský knedlík, prave bavorske knedliky, bajfalský knedlík, pajfalské knedlíky, pajfalský knedlíky, pajfalský knedlík recept, knedlík bavorský, bavoráky recept, recept na bavorské knedliky

Suroviny:
houska, cibule, česnek, petrželka, máslo, mléko, vejce, sůl, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu