Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spätzle s masem a omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Středně náročný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 208 kJ /
2 440 kcal
Bílkoviny93,04 g
Tuky119,56 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 1,51 g
Sůl3,51 g
Sacharidy242,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Spätzle - mouku,vejce a sůl dáme do mísy a nejdřív smícháme vařečkou, poté vypracujeme ručním mixerem těsto do hladka. Necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím si naklepeme maso, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a špek nakrájíme na kostičky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Krok 4: Vyndáme, do výpeku dáme osmažit cibuli se špekem dozlatova. Přidáme protlak, vodu, mléko, masox a necháme zhruba 5 minut vařit. Omáčku dochutíme cukrem a smetanou. Krok 5: Dáme si vařit v hrnci vodu na spätzle a osolíme. Půlku těsta si dáme na prkénko a až se bude voda vařit, nožem začneme odkrajovat malé nudle a házet přmo do vody. Lépe to jde, když je nůž mokrý a prkénko také. Líp to po prkénku klouže a těsto se netahá.

Zveřejněno 14. 3. 2010

Poznámka autorky lemarti

Mašinku na spätzle ještě nemám, tahkle je to pracnější, ale jde to:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spätzle s masem a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZ8N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spätzle s masem a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZ8N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Petr:Maso se po orestování vyndá a uchová v teple.Jsou to plátky z vepřové kýty,kterým stačí krátká tepelná úprava,zhruba 4+4minuty z každé strany;-)

Jsem blbej nebo neumite psat? Nerozumim tomu jestli se maso po orestovani vari nebo pece..:-//

a řekne mi někdo co to sou ty spätzle???!!!!
:-!:-?

Jahoda:-Kjsem rada ze chutnalo;-)

Bylo to výborné, doporučuji;-)

Leni-super recept a bod letí, protože my bychom si určitě pochutnali:-p

spatzle se u nás dělají dost pravidelně, mám jen jiný poměr surovin (na 3 vejce 300 g mouky, sůl a trochu mléka nebo minerálky) - ale to záleží na každé rodině, jaké má zvyklosti.
Jinak zkuste do nich přidat trochu kurkumy nebo šafrán. Takky jsem zkoušela z rozmixovanými olivami.Někdy přidávám i sýr. Jinak na špatzle mám podobné "udělátko" jako na halušky (menší otvory)
:-p:yes::yes:

Taková jídla mám raději než řízek s bramborovým salátem:-), jak to půjde, vyzkouším:-p:yes:3

Leni:-Kjedním slovem paráda, já si ukládám a 2.hého bodíka posílám;-):yes:

Tématické fráze:
spetzle, spätzle s kuřecím masem, spetzle recept, špecle s masem, spätzle a vepřové recept, spatcle, špetzle recepty, úprava těstovin spatzle, recept na špetzle, špetzle s kuřecím masem, spatzlle, spatzle s masem, specle s omackou, spaczle, špetzle s masem recepty, sparzle, spritzle recept, spatzle s vepřovým masem, jak varit spatzle, m. pattle

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, kýta vepřová, sůl, pepř, špek, cibule, olej, protlak rajčatový, voda, mléko, masox, cukr, smetana ke šlehání, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu