Holoubata s nádivkou
Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 343 kJ / 1 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,44 g |
Tuky | 109,91 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 847 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,89 g |
Sacharidy | 86,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ještě jste neochutnali? Tak neváhejte, holubí masíčko je super!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2020 20:40
Petr Vesely:
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo...
10. 11. 2020 10:27
casino: prosím vás vy dáváte do nádivky kuřecí játra? Docela mě to zaujalo ???? děkuji za info
28. 2. 2015 09:39
casino:díky moc za radydnes bude z jednoho polévka a mám ještě v mrazáku,tak je zkusím upéci
Dobré přiznání po letech
Dobré přiznání po letech
28. 2. 2015 01:31
Simona Kucerova:
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích)
27. 2. 2015 13:03
Pěkný receptík na holoubatanikdy jsem holubí maso nejedladnes jsme dostali 5ks holubů od chovatele,ale nejsou to holoubata a tak prý z nich máme udělat polévku,péci raději néškoda,jinak bych je udělala podle tebe
9. 10. 2013 13:06
www.toprecepty.czTaky je budu dělat dostala jsem jich 6 kousků a už se těším,fakt mňamka.
3. 4. 2010 22:43
právě jim dorůstají brčka,tak vpůlce týdne se budou škubatale příští neděli budou holoubátka s nádivkoujako za mladawww.jarute.wbs.cz
28. 3. 2010 09:18
Pritel ma taky moc rad holoubata,delame je plnena korenenou ryzi.Daji se sehnat mrazena v Makru,ikdyz cerstve masicko je crstve
21. 3. 2010 22:19
Měla jsem čest ochutnat toto vynikající masíčko - děda byl holubář - proto ti mohu s čistým svědomím přidat bodík - stále vzpomínám na to krásné tmavé masíčko na prsou -
21. 3. 2010 10:34
Taky jsem holoubka nikdy nejedla a asi ani nevím kde bych ho sehnala, ale každopádně to vypadá hodně jedle
20. 3. 2010 19:51
Holoubátko jsem před rokem dostala, upekla a potvrzuji slova ostatních, že je to opravdu dobrůtka, tady alespoň za bodíka.
20. 3. 2010 19:43
Já holuba taky nikdy nejedla a nijak mi to nevadí. Vypadá to pěkně a kdo by nevěděl, mohl by si myslet, že je to malé kuře
20. 3. 2010 17:24
Holuba jsem nikdy nejedla
20. 3. 2010 16:00
Také mě to připomíná dětství,to byla dobrota.
20. 3. 2010 15:23
Díky, právě jsem se vrátil o 35 let zpět, a bejvávalo to jak ve Vesničce střediskové - maminka donesla v novinách zabalena holoubátka a babička je upekla - to byla dobrota. Jistě je i dnes.;-
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 6 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 11 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 12 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 13 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 14 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 16 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 16 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Domácí jahodová zmrzlina jen ze dvou surovin skvěle chutná a na přípravu stačí pouze mixér
Poslední jídla na Titanicu: Steak ze svíčkové k snídani, grilovaná masa k obědu a vývar s mušlemi i holoubata k večeři
Egyptský faraon Tutanchamon si pochutnával na pečené gazele a červeném víně a doslova si ujížděl na sladkém
Další recepty
Tématické fráze: pečená holoubata pečená holoubata s nádivkou pečené holoubě recept na pečená holoubata holoube recept recept na pečene holoubata holub s nádivkou nádivka do holouběte nádivka do holuba pecene holoubata priprava holoubat pečený holub s nádivkou pečená holoubata recept holoubátka nadívka do holubů pečená holoubata recepty holoubátka s nádivkou recept na pečené holoubě holubi s nadivkou pečený holoubata s nádivkou
Suroviny: holoubata, nádivka, rohlík, slanina uzená, vejce, petrželka, sůl, podravka, květ muškátový
Holoubata s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2qB
17 názorů