Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 821 kJ / 8 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,66 g |
Tuky | 327,41 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 2,16 g |
Sodík | 2,15 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 1 065,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat (střídavě) žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo.
Krok 3: Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto.
Krok 4: Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat.
Krok 5: Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.
Zveřejněno 7. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Moje poznámka
Inspirace na nudu - dorty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83G5
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 20 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šumavská bramboračka
Neregistrovaný před 3 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 6 minutami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
Neregistrovaný před 10 minutami
Vločková polévka se zeleninou
Neregistrovaný před 10 minutami
Celer v pivním těsíčku
Neregistrovaný před 13 minutami
Brokolicová polévka
Neregistrovaný před 18 minutami
Bábovka s mákem, rozinkami a ořechy
Neregistrovaný před 27 minutami
Dobré řezy
Neregistrovaný před 29 minutami
Vepřové na kmíně
Neregistrovaný před 31 minutami
Hrnkový koláč
Neregistrovaný před 32 minutami
Tématické fráze:
inspirace na dorty,
co napsat na dort,
recept na dort 22 průměr,
dorty z marcipánu pro inspiraci,
dorty inspirace,
dorty z internetu,
svatební dorty inspirace,
dort trubka,
dorty pro inspiraci,
inspirace kulaté dorty,
dortové inspirace,
recept na nudu,
inspirace z marcipánu,
inspirace dorty,
marcipánové dorty inspirace,
dort inspirace,
marcipán inspirace,
inspirace na dort,
svatební dort inspirace,
krémový dort inspirace
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
olej,
mouka hladká,
mléko,
pudinkový prášek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
mandlové aroma,
sirup pšeničný,
olej,
voda
Komentáře (28)