Karbanátky - dvě různá jídla
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 739 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,92 g |
Tuky | 36,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 725 mg |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2020 17:21
hospodyne: OT - ale moc jsi mne potěšila tím zaděláváním lineckého v robotu , za mne to není o líné hospodyni ( dělám tak skoro všechna těsta na vánoční pečení už pár let), ale obecně těstům tohoto typu zpracovávání teplými tlapkami moc nesvědčí, tohle je ideál, vyndám hotové z robota, jen dvakrát třikrát do toho hmátnu a dám odležet
12. 11. 2020 16:10
Inak k receptu: robím podobne. Nedávam cibuľu do výpeku.,len múku opražím, zalejem vodou, soľ, mleté korenie a muškátový oriešok, povarím karbonátky a nakoniec kúsok masla. So zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom u nás veľmi obľúbené.
12. 11. 2020 13:40
hospodyne: Moc dekuji! Uplna fantazie. Strasne dobre! Velice si toho vazim, jinak uz nebudu delat!
12. 11. 2020 12:43
Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že má rada a zkušenost k něčemu byla. A mezi námi - co může udělat stroj, tomu se mohou ruce vyhnout. Je to jen o zvyku. No, trochu ale také o množství, i když...Jsem tak prostě zvyklá. I linecké zadělávám v robotu
Omlouvám se za pozdní odpověď, ale už jsem šla spát. Jo, a maso nechám míchat podle množství - 2kg asi 10-12 min.
Omlouvám se za pozdní odpověď, ale už jsem šla spát. Jo, a maso nechám míchat podle množství - 2kg asi 10-12 min.
12. 11. 2020 12:39
mata3636: Ešte horšie! Vydržať než to vychladlo na jedenie , potom ochutnať a potom sa do toho pustiť, asi to nebolo až také dramatické- do prvého sústa, ale potom..........
12. 11. 2020 12:08
Veronika.Hrozna: Keď som si prečítala kementár, okamžite som mala pred očami Fantozziho, ako do seba pchá karbonátky a ten šialený doktor na neho kričí: on šere, on šere karbanatky!!!
12. 11. 2020 11:49
Hospodyně: Teď sem ochutnla ty tvoje karbanátky - nebe v hubě , vláčné, šťavnaté , sež..... jsem 2 kusy a hekám blahem.
To by i Francouz neodešel od stolu, pokud by tam zbýval ještě kousek tvýho karbanátku! Jinak už nedělám !!!!!
To by i Francouz neodešel od stolu, pokud by tam zbýval ještě kousek tvýho karbanátku! Jinak už nedělám !!!!!
12. 11. 2020 00:04
HOSPODYNĚ moc děkuji, nechala sem to motat v robotu s hnětacím hákem asi 25 minut. Změnilo konzistenci na jemnou směs, tak jsem si řekla, asi to je asi ono! Masíčko jsem jemně osolila ! Přidala jsem namočené rohlíky a ostatní ingredience a taky jedno vajíčko, nechala jsem v robotu dalších 10 minut. Vznikla z toho jemná polotuhá směs. Pak jsem obalila v trojobalu a hlídkovala u fritézy, sledovala co se bude dít - a hle zázrak! Místo navrchu krabatých a tmavých kouskú, krásně vypečené karbanátky bez jediné chybičky!!!!!! Už jsem až poskakovala u friťáku, aby se to dosmažilo, pač jsem chtěla ihned podat report! A moc poděkovat!
12. 11. 2020 00:01
hospodyne: Mooc dekuji,mohu pouzit normalni hnetaci hak na testo? Hnetu jenom maso,bez prisad? Asi kolik minut to mam nechat hnist? Moc si mi pomohla
11. 11. 2020 22:31
Veronika.Hrozna: nééé moc bych zas ničím nenastavovala,hzeky udělat jak jsi zvyklá a pak opatrně buď v misce a nebo nevím v čem jsi zvyklá obalovat,já má tác tam si dám hl.mouku a na druhou polovinu strouhanku a do talíře vajíčko a pak už jedu pomůžu si vidličkou no zkus!!!! Pak už šup do oleje nebo sádla rozpáleného a osmažit jako řízek.Ono se to nerozpadá!!Je důležité tu prvopočátkovou hmotu udělat jak píše hospodyně
11. 11. 2020 22:31
Veronika.Hrozna: karbanátky obaluji v trojbalu, jsou uvnitř šťavnaté a na povrchu křupavé, ale hlavně maso se musí dobře propracovat, aby drželo. Já ho nechám chvíli umíchat v robotu a pak teprve přidávám další - třeba sýr atd. To mi kdysi v pravěku radil řezník - musíš z toho udělat prát a pak si tam dej, co chceš
11. 11. 2020 22:08
Simona Skolakova: Taky zkusim a uvidime, chce to nejakou tuzsi smes masa, aby se to u toho
obalovani nerozpadalo.
obalovani nerozpadalo.
11. 11. 2020 22:06
SilviaD: Dakujem a skusim ich zajtra obalit v cesticku. Dufam,ze sa mi to podari. Este raz vdaka.
11. 11. 2020 22:02
Veronika.Hrozna: dělaly se karbanátky tak jak jsme zvyklí doma,ale v hotelu jsme je ještě obalovali v trojobalu jako řízek,to málokdo doma dělá
11. 11. 2020 21:54
Veronika.Hrozna: Ja si urobím cestíčko: mlieko, vajíčko, soľ, múku - primerane husté . Urobím si guľu z mäsa namočím do cestíčka a potom dám do strúhanky a roztlačím na placku. Keď sú čerstvé, tak vtedy sú na povrchu také fajne chrumkavé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 28 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 30 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 38 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 58 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové karbanátky karbanátky vepřové karbenátky karbanátky trochu jinak vepřový karbanátek karbanatky z veproveho masa karbanátky jinak karbanátky vepřové cibulové karbanátky hlívové karbanátky jake maso na karbanatky karbanátky recept z jakého masa karbanátky vepřové maso recepty karbanátky bez oleje veprove karbenatky recepty karbenatky trochu jinak jídla recepty karbanátky s vodou jake koreni do karbanatku
Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, olej, cibule, mouka hladká, sůl, pepř, česnek
Karbanátky - dvě různá jídla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZ95
23 názorů