Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Středně náročný

Doba přípravy 1200 min Doba přípravy: 1200 min

1200 min (1200 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 120 kJ /
6 004 kcal
Bílkoviny727,96 g
Tuky320,68 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 1,83 g
Sodík 3,63 g
Sůl7,00 g
Sacharidy48,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všude je velmi receptů na tuto fantastickou vietnamskou polévku, ale většina zapomíná že tajemství této polévky je v její základní surovině = hovězím vývaru. Takže žádný Solamyl, ani sojová omáčka či mrkev nebo Jidášovo ucho. Krok 2: Klasika jsou pomalu a dlouho vařené suroviny na nízkém plameni a nejlepší je až 20 hodin. Tím dostaneme tu správnou konzistenci a chuť. Krok 3: Do silně vroucí vody dáme vařit kosti a nakrájenéný ocas. Sbíráme kal (pěnu). Po 10 minutách snížíme plamen a přidáme silně opražené "očerněné" přísady, které jsou nakrájené na hrubo: cibule, česnek, zázvor, anýz cely, skořice (paličky), koriandr semínka. Krok 4: Vývary můžeme dělat dvěma způsoby jako neochuceného (bez soli a rybí omáčky na všeobecné použití nebo ochutit pro Phu s rybí omáčkou a cukrem). Vaříme na nízkém plameni do nekonečna a pak zcedíme a odložíme do lednice. Odebereme mastná oka na povrchu a použijeme jen čistý vývar. Můžeme také dát zmrazit na kostičky a použít samostatně. Krok 5: Phu Polévka: Kvalitní syrové hovězí maso (steak) nakrájíme nebo si ho nakrájíme na kráječi na velmi jemně plátky (dělá se to nejlépe, když je maso zmrazené). Přichystáme si vedle misky. Krok 6: Rýžovou slizy dáme vařit, horkou část slizů (porci dáme na dno misky). Na slize poklademe část nakrájených bylinek, jarní cibulku a koriandr. K tomu poklademe syrové na jemno nakrájené plátky steakového hovězího. Krok 7: Vroucím vývarem zaliji maso a servírujeme. Tím se nám na jemno nakrájené maso uvaří. Pro každého nachystáme další čerstvé ingredience jako zeleninové klíčky bylinky, bazalku a i mátu a ochutiny jako čersté chilli na drobno nakrájené, rybí omáčku, limetku nebo citron a někde přidávají ještě Hoisin omáčku, vše podle individuální chutě.

Zveřejněno 11. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Hovězí polévka skoro lepší ako od babičky ? aj moja babicka keby zila by to potvrdila lebo mala zdravy sedliacky rozum a by videla ze tato kombinacia klasickeho vyvaru a cerstvych zdravych byliniek je nielen dobra ale aj zdrava.Len vtedy oni tie suroviny nemali .Takze Vietnamska klasika viac ako polievka narodne jedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XM1v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XM1v

Marie

Komentáře (13)

výborně!!! konečně recept na pho!!:yes::yes::yes:
a konečně zajímavá kuchyně:yes: :yes:

Velmi pěkná polévečka:-p:yes:

prosím si jeden tanier tejto dobroty:-p;-):yes::yes::-)

Jenny to je ako s tym slivkovym povidlom co moja babka varila vzdy dva dni na kamnech.Teraz su na to tzv. "pomale hrnce, crock pot)
http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_cooker
http://www.dokapsy.cz/pomaly-hrnec/
Preto tento stary recept je velmi tazko robit a chut nahradzaju maggi atd.:yes:

:yes::yes::-)):-)):-K

:yes:

Nonya, som veľmi rada za tú (pre mňa) exotiku, čo sem s tebou prišla! Tvoje recepty a fotky sú jednoducho úžasné!

Tak ta musi byt :yes::yes::-p

Maris,nemám PH a už mne kolikrát napadlo,že bych si ho mohla pořídit.Díky za tip.;-):-K

Nonyo, tak tu nad tím bloumám a myslím si, že po těch 20 ti hodinách vaření by se mi ta polévka pěkně prodražila;-). Pokud chci mít silný vývar a topím v kamnech, nechám ho na nich, jak já říkám "válet" a to dost dlouho(zrobna tam válím koninu), ovšem na plynu, nebo elektrice bych to nedělala a nudle máme raději domácí.
Jinak polévka bude jistě dobrá, tak dávám 3.bodík:yes:

Pajasko, s těmi kamny máš pravdu. Dnes je ideální na vývary PH ;-)
Polévka vypadá skvěle:yes::-p+

Musím říci,že vývar z hovězí oháńky je suprový.:yes:Tohle by mi ale stačilo k obědu samotné.Musí to být zdravé a moc dobré.:-p Vývar,čím déle se pomaličku vaří,tím je lepší.Ono to dlouhé vaření bylo dříve snadnější,protože se nevařilo na plynu či elektrice,ale na kamnech na dřevo.Topilo se stále a na kraji stál jeden hrnec,kde se vařil vývar celej den a druhej s bílou kávou.:-))To byly časy.Dokonce mi babička říkala,že kosti na hovězí vývar,lze použít znovu (ne vždy se vařilo tak dlouho,ale 3-4 hod určitě)a vývar je ještě lepší,protože ty pory v kostech se otevřou.Já to nikdy nezkusila,ani nevím proč.:-8

čtu dobře...??? 20 hodin vařit...??? no páni,tak to abych si vzala na dnešek noční...:-D:-))

Tématické fráze:
jak dlouho varit hovezi vyvar, polévka pho hovězí recept, dobrá hovězí polévka, polévka phu, polévka pho hovězí recepty, spikove kosti, phu polévka, jak dlouho se vaří hovězí vývar, jak dlouho vařit hovězí polévku, hovězí kostky na mrkvi od babičky, jak dlouho se vaří hovězí polévka, jak ochutit hovězí vývar, cim ochutit polevku, phó recept, hovězí polévka v ph, hovězí polévka v ph, polévka ph, hovězí polévka, jak vařit hovězí polévku, hovezi pho recept

Suroviny:
kost hovězí křížová, oháňka hovězí, cibule, zázvor, česnek, skořice celá, anýz, koriandr, omáčka rybí, cukr, nudle rýžové, maso hovězí, nať koriandrová, bazalka čerstvá, cibulka jarní, klíčky fazolové, limetka

Přidat fotografie receptu