Kološvarák podle tety Hedy
Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pozor hned po upečení může být celá směs hodně mokrá. Proto necháme pokrm vychladnout a do druhého uležet. Všechny suroviny a ingredience se tím dokonale propojí, nasáknou a přílišná vlhkost zmizí. Zelí mohlo být víc 800 až 1000 g.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2011 08:28
clupmi: Koloszvar / maďarsky /, česky Kluž, je město v rumunském Sedmihradsku
5. 3. 2011 08:23
Teta dávala nakrájená natvrdo uveřená vejce nakonec nahoru. To se nám nelíbilo, protože vejce nepěkně ztvrdla.
5. 3. 2011 08:20
My máme recept po předcích ani jsem se nikdy nedozvěděl, kdo to byl ten Kološvár nebo Koložvár??? Máme ho ještě z doby kdy nebyly počítače, natož internet. Jen tak načmáraný rukou a velmi stručný, takže například skládání a střídaní vrstav si domýšlíme a děláme zřejmě pokaždé trochu jinak. Byli jsme jim nadšení a oblíbili jsme si ho z dob, kdy jsme jezdili do Jižních Čech na prázdniny.
5. 3. 2011 08:15
Celkem kvalitní konzerva se dá koupit, ale musí se dlouho hledat zkoumat a pak si zapamatovat, zapsat nebo vyfotit daný typ. Zejména záleží na výrobci. Cena není mnohdy dobrým vodítkem.
5. 3. 2011 08:12
Myslím si, že s nekonzervovaným masem by to nebylo ono. Pokud nechceš kupovat "blivajz" konzervy z obchudu, tak si zavař vlastní maso do sklenic a guláš se dá předem udělat nebo použít ten co se nesnědl z předchozího oběda. Guláš by se možná dal koupit i čerstvý "přes ulici" z nějaké jídelny - vyvařovny - bufetu. Že je toho hodně? To se zdá, přijdou "mladí" a jen se po tom zapráší! A když ne, tak máme mražák. Výborně se to pak ohřívá v mikrovlnce.
4. 3. 2011 20:39
Teta Heda asi vařila v době, kdy ještě bývalo v konzervách maso
4. 3. 2011 20:37
Klariska: já dávám vepřové na malé kostky. Podívej se na tento recept, dělám stejně:
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...
4. 3. 2011 20:32
Kdybych nechtěla použít masové konzervy, čím nejlépe nahradit, mletým hovězím, nebo raději mixem vepřového a hovězího? Je toho jak pro regiment .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 3 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 4 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 4 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 6 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Kombucha, čajová tibetská houba: Jak se o ni starat a jak ji konzumovat
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: koložvár kološvár konzerva kolosvar recept na kolosvar kološvar recept město kološvár koložvár recept kološvárské zelí s kroupami koložvár-město madarskej kolozvar kološvárské zelí skládané recept kolozvary madarske kolozvary recept jak uvařit zelňačku kolosvar skladany recepty po předcích recept na koložvar recept kološvár buřty v konzervě kde koupit recepty zeli kolosvar
Suroviny: rýže, zelí kysané, klobása, maso hovězí, vejce, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, rajče, smetana ke šlehání, česnek, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř, voda
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
8 názorů