Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostravská vařonka II.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 282 kJ /
1 023 kcal
Bílkoviny0,14 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy80,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Krok 2: Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme. Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.

Zveřejněno 8. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Dávka je na 4 porce po 1 dl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostravská vařonka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P2A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostravská vařonka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jsem ostravačka a my teda říkáme "vařunka" bezkonkurenční věc, Merylas!:-)):-D

U nás i u sousedů se vařonka dělala hlavně při uzení když mrzlo. Při zabijačce řezník nepil a nějak nebyl na to ani čas ji vařit :-)) vařonku mám ráda, ale leze do hlavy a podlamuje kolena :-))

u nas v banskej bystrici je nieco podobne a vola sa to.... hriatuo...na klavesnici nemam o s vokanom.
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam rada:-//takze naposledy sa u nas robilo mozno aj pred 10 rokmi. a s tym karamelom sa presne robievala vodka...ale neviem preco pridavali do nej aj korenie.

Tématické fráze:
vařunka, uzení masa postup, domácí vařonka, vařunka recept, hriatuo, recept varunka, recept na vařunku, jak se děla vařonka, jak se dela varunka, domácí zabijačka recepty, svařonka, zabijačka recepty, ostravska varunka, zabijačka postup, vánoční vařonka, domaci vařunka, vařunka recepty, zabijačka recept, domaci zabijačka recept, postup zabijačky

Suroviny:
cukr krystal, med, voda, vodka, citron, koření nové koření, koření hřebíček, skořice celá

Přidat fotografie receptu