Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky - šneky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 272 kJ /
3 411 kcal
Bílkoviny98,63 g
Tuky22,62 g
Vláknina25,77 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy690,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do hlaďounkého těsta. Krok 3: Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 15 minut kynout, poté tvarujeme. Krok 4: Vytvarované briošky necháme na plechu nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme mákem a upečeme (200°C/asi 15-20 min. - není třeba dlouho vypékat, pečivo nemá být křupavé).

TIP: Jak na švédské skořicové šneky

Zveřejněno 12. 10. 2011

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Těsto můžeme samozřemě dělat i bez pekárny, způsobem - omládek, pak přidat zbytek surovin a uhníst těsto. Po jeho vykynutí tvarovat....

Povídání o omládku a sladových výtažků je tady

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky - šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51WY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Briošky - šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51WY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

magdalenka: moc pěkné, děkuji :-*:-K

Rada pečiem podľa teba....včera som piekla tieto briošky, na vrch som dala granulovaný cukor. Tvoje recepty nesklamú nikdy. (Foto ako dôkaz.)
Omládek som si už dávno obľúbila a miesim ručne. Milujem totiž kontakt s cestom - ako sa mení pod rukami, ožíva.

Těsto se povedlo na první pokus, ač bez sladěnky (nemám, ale zkusím pořídit). Kdysi podobné pečivo prodávali u nás v jedné pekárně a já jsem si je vždycky chtěl upéci sám. Teď už vím, jak na to. Díky.

Těsto a všechno vypadalo skvěle, ale když jsem to pekla, po 10 minutách se mi začal pálit vrch briosek a vevnitř to bylo stále nedopečené. Příště to zkusím péct na 180 ;)

maja f: šnek - nešnek, hlavně, že fakt chutnaly:-));-) Jsem moc ráda, žes je vyzkoušela.

cathleen

děkuju, dneska jsem pekla na zítřejší výlet, chuťově vynikající, s těstem se pracovalo jedna báseň :-) Tvarově jsou roztomile vyboulené, šneka to ani zdaleka nepřipomíná, ale to nevadí, důležitější je chuť :-)

maja f: Začnu od konce:-)
Když nemáš Voňavé pečení, dej do těsta o 20 g cukru méně a přidej vanilkový cukr, můžeš dát i trošku citrónové kůry. Sladovit můžeš nahradit medem, ale pokud se ti těsto s omládkem zalíbí, klidně ho kup - po otevření uschováš v lednici a když ho budeš nabírat vždy jen čistou, suchou lžičkou, vydrží ti i po záruční (spotřební) době, aniž by se nějak změnily jeho vlastnosti. Toto mi poradili přímo ve výrobně sladových výtažků.;-)
Sušené droždí použít můžeš, dej ho asi 2,5-3 lžičky (těsto je dost sladké i mastné).

Moc se mi ten recept líbí, mám ale pár dotazů... Vadilo by, když bych použila sušené droždí? A kolik ho mám dát? V odkazu jsem se dočetla, že se droždí dává míň než obvykle. Použiju radši med, až tak často takové věci nepeču, tak se obávám, aby ten sladovit vydržel. A když nemám to Voňavé pečení, co tam mám dát? Děkuji :-)

Krásný receptík.:yes::yes::yes:

Vyzkoušeno:-p a jako vždy,excelentní:yes::yes: Polovina odcestovala na výlet do Benátek a polovina na pánskou jízdu do Vídně a budou Tvoji slávu šířit po Evropě:-K:-K Přidávám zasloužený bod:yes::yes: a foto:-8

Moc pěkné:yes: krásný fotopostup;-) +12

Jako vždy skvělý recept:yes::yes: skvělý fotopostup:yes::yes:;-) velká pochvala:yes::yes:
Ale mám stejný problém jako Merylas s Rebekou a ostatní pekařinky:-p;-) ukládám a nestíhám:-D:-D

:-K:-KTaky jako merylas+:yes::yes:

Až se mi hlava zamotala, když se dívám na to motání :-D:yes::yes:+

:-O:-O:-O,uložím,vyzkouším :yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
velikonoční briošky, recept na sladké briošky, briošky z domácí pekárny, sladké briošky, brijošky, brioška z domácí pekárny, briošky, recept na briošky, foto briošky, briošky recept, brioška sladka, brioška recept, briožky recept, sladké briošky recept, brijosky recept, briošky recept domaci pekarna, výtažek ze šneků, briozky, velikonoční briošky recept, vynikající briošky

Suroviny:
voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, voda, sůl, vejce, cukr, mouka hladká,

Přidat fotografie receptu