Briošky - šneky
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 272 kJ / 3 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,63 g |
Tuky | 22,62 g |
Vláknina | 25,77 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 690,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Těsto můžeme samozřemě dělat i bez pekárny, způsobem - omládek, pak přidat zbytek surovin a uhníst těsto. Po jeho vykynutí tvarovat....
Povídání o omládku a sladových výtažků je tady
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2021 11:57
16. 3. 2021 09:47
Omládek som si už dávno obľúbila a miesim ručne. Milujem totiž kontakt s cestom - ako sa mení pod rukami, ožíva.
8. 5. 2017 20:05
28. 3. 2013 16:36
9. 5. 2012 08:45
7. 5. 2012 19:42
děkuju, dneska jsem pekla na zítřejší výlet, chuťově vynikající, s těstem se pracovalo jedna báseň Tvarově jsou roztomile vyboulené, šneka to ani zdaleka nepřipomíná, ale to nevadí, důležitější je chuť
5. 5. 2012 08:04
Když nemáš Voňavé pečení, dej do těsta o 20 g cukru méně a přidej vanilkový cukr, můžeš dát i trošku citrónové kůry. Sladovit můžeš nahradit medem, ale pokud se ti těsto s omládkem zalíbí, klidně ho kup - po otevření uschováš v lednici a když ho budeš nabírat vždy jen čistou, suchou lžičkou, vydrží ti i po záruční (spotřební) době, aniž by se nějak změnily jeho vlastnosti. Toto mi poradili přímo ve výrobně sladových výtažků.
Sušené droždí použít můžeš, dej ho asi 2,5-3 lžičky (těsto je dost sladké i mastné).
4. 5. 2012 21:33
20. 10. 2011 21:02
20. 10. 2011 20:49
12. 10. 2011 19:03
12. 10. 2011 18:53
Ale mám stejný problém jako Merylas s Rebekou a ostatní pekařinky ukládám a nestíhám
12. 10. 2011 18:34
12. 10. 2011 18:05
12. 10. 2011 17:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 14 minutami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 27 minutami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 48 minutami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 53 minutami
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
MamkaTerka uvařila před 1 hodinou
Kureci ragu s cizrnou
Aylanii uvařila před 1 hodinou
Mleté kuřecí karbanátky se sýrem uvnitř
Januli-holky uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 receptů na brokolicovou polévku: Na zjemnění je skvělá smetana, nechte se inspirovat
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční briošky recept na sladké briošky briošky z domácí pekárny sladké briošky brijošky brioška z domácí pekárny briošky recept na briošky foto briošky briošky recept brioška sladka brioška recept briožky recept sladké briošky recept brijosky recept briošky recept domaci pekarna výtažek ze šneků briozky velikonoční briošky recept vynikající briošky
Suroviny: voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, voda, sůl, vejce, cukr, mouka hladká,
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
28 názorů