Začátečnický štrúdl s postupem
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou variantu z listového těsta, navíc s mandlemi.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,63 g |
Tuky | 11,91 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2011 16:48
12. 12. 2011 18:34
12. 12. 2011 18:28
12. 12. 2011 17:36
12. 12. 2011 12:10
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
12. 12. 2011 12:04
12. 12. 2011 11:53
Nemůžu už ty teploty najít na diskuzi,ale bylo to poučné
Jinak štrůdlík super +1
12. 12. 2011 11:31
12. 12. 2011 09:17
12. 12. 2011 08:19
11. 12. 2011 23:39
11. 12. 2011 22:45
11. 12. 2011 22:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 14 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 17 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 17 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 17 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 1 hodinou
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 10 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 13 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 14 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 16 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 16 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 19 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 20 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 20 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 21 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho péct štrůdl cim potrit strudl jak dlouho se peče štrůdl pečení štrúdlu doba peceni strudlu štrůdl doba pečení teplota peceni strudlu jak dlouho péct štrůdl z listového těsta strudl teplota peceni štrúdl teplota delka peceni strudlu listové těsto teplota pečení jak pect strudl jak se pece strudl při jaké teplotě péct listové těsto peceme strudl štrůdl s kypřicím práškem teplota při pečení štrůdlu těsto na štrůdl s kypřícím práškem pri jake teplote pect strudl
Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice, skořice, rozinky, mandle, strouhanka, vejce, olej
Začátečnický štrúdl s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9LwY
13 názorů