Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Tento dezert pochází z Belgie, chutí připomíná české zákusky Štafetky.
**Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2018 11:32
Dokonalé , neodolala bych
1. 3. 2015 19:00
Po delší době jsem to opět spáchal, tentokrát ve 3 vrstvách. Při té příležitosti jsem upravil i recept, hlavně množství surovin u krému, před tím tam bylo dvojnásobné množství, což bylo vážně moc.
7. 9. 2014 08:00
pipre: Vypadá skvěle ,jsem rád že vám chutnal. A asi máš pravdu že krému by stačilo méně
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
6. 9. 2014 13:00
magdalenka: Díky ..Já nenatírala každý díl zvlášť. Plát jsem jen nařezala na 5 stejných dílů (mně vyšly 6 cm, široké, záleží na velikosti plechu)a zatím neoddělovala. Pak jsem na celý plát dílů stále pohromadě nanesla vrstvu krému, stejnoměrně rozetřela, nůž otočila tupou hranou dolů, podebrala krém v místě řezu a snadno oddělila po řezu díl i s krémem od dalších dílů dlouhým nožem podebrala, přenesla na podnos, stejným způsobem oddělila druhý namazaný díl a nanesla na první díl..dělám to tak i s točenými díly nastojato..
6. 9. 2014 12:30
pipre: ale sa ti podarili krásne...chutili určite skvele.
6. 9. 2014 12:14
magdalenka: Magdi, tak to by mne také zajímalo, já jsem ho pocukrovat zapomněla Pekla jsem ho asi 20 minut, až povrch mírně zezlátnul..Zřejmě ten cukr na povrchu má zkaramelizovat a mně to nějak uniklo. To je tak, když je někdo zbrklý nebo moc spěchá U mne to bylo obojí
6. 9. 2014 12:06
Miquel: Prosím, mám dotaz: Prečo sa cesto pred pečením popráši práškovým cukrom?
6. 9. 2014 11:22
Fotka nic moc, ale zákusek výborný ten kávový krém nemá chybu, nejvíc mi opravdu chutná z Nescafé Espresso. Jednou jsem použila levnější standart a nebylo to tak dobré jako toto. Příště ale zvolím možná méně krému, možná by stačilo ubrat jednu třetinu nebo i polovinu, podle toho, jak je kdo "krémový"
4. 9. 2014 20:33
e: Hihi nikdy jsem neměřil. Odhadem plát piškotu může mít po upečení cca 0,5-1 cm. Promazaný a poskládaný na sebe okolo 10 cm
4. 9. 2014 18:43
prosim, ako je vysoky po upeceni?
9. 6. 2014 15:39
Anička babička (neregistrovaný/á): v receptu je jasně napsáno "Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C" o horkovzduchu tam není ani zmínka, takže bez
8. 6. 2014 19:56
Prosím pečete na horko vzduch nebo klasicky prosím kdyby se tam psalo vždy na čem pečeme děkuji moc za odpověď.khlerova1.@ seznam cz
2. 4. 2014 20:19
Tak tohle je nádhera vyzkouším
1. 6. 2012 12:10
Použila jsem včera tvůj krém pro moučník, ikdyž těsto bylo jiného složení. Měla jsem formu 12 x 30 cm, s vyšším okrajem (peču v něm metrový dort) a krém jsem dělala z poloviční dávky. Bohatě mi to stačilo, protože jsem piškot prořezala jen na tři díly. Všem moc chutnalo
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
25. 1. 2012 15:53
Díky za body a komentáře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 5 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 8 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 9 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky
Vrtule1980 uvařila před 12 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Bajja89 uvařila před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Bajja89 uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
LucieLP uvařila před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 4 hodinami
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 4 hodinami
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 4 hodinami
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 5 hodinami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Mangold na zahradě: Tato listová zelenina krásně ozdobí záhony a v kuchyni nahradí špenát
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: mandlové řezy řezy s kávovým krémem mandlový zakusek mandlové zákusky mandlove zakusky recepty recepty pro celiaky štafetky s kávovým krémem mandlový dezert řezy s krémem zákusky z mandlové mouky řez s kávovým krémem mandlový řez mandlové dezerty rezy z mandlove mouky bezlepkový mandlový dezert zakusek s kavovym krém výborné řezy z mandlové mouky mandlovy dezert s krémem řezy na plech s kávovým krémem zákusek z mandlové mouky
Suroviny: mandle loupané, cukr moučkový, cukr krystal, máslo, škrob kukuřičný, vejce, bílek, cukr moučkový, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr krystal, káva rozpustná, čokoláda na vaření, smetana, máslo
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
25 názorů