Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové rolky ve vepřové tukové bláně (bránici, košilce)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 456 kJ /
2 260 kcal
Bílkoviny22,30 g
Tuky229,56 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 2,06 g
Sůl4,80 g
Sacharidy21,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si spaříme zelné listy, můžeme i chvilku povařit a necháme je trochu zchladnout. Krok 2: Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Krok 3: Tyto plátky položíme na zelné listy a na maso dáme anglickou slaninu. Krok 4: Vše dohromady stočíme do rolky a rolku zabalíme do bránice, nahoře ještě trochu osolíme a opepříme. Krok 5: V pekáčku si na tuku trochu osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rolky a trochu vody. Krok 6: Pekáček přiklopíme, nebo použijeme alobal a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 45 minut, ke konci pečení pekáček odklopíme a rolky necháme zezlátnout, hlídáme. V průběhu pečení podle potřeby doléváme vodu a rolky přeléváme výpekem. Krok 7: Šťáva se nezahušťuje, přelévá se pak na talíři výpekem.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory a zeleninové saláty.

Zveřejněno 5. 9. 2008

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Starší vydání regionálních receptů od kolektivu kuchařů z Interhotelů a restaurací z Moravy a Slezska.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové rolky ve vepřové tukové bláně (bránici, košilce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové rolky ve vepřové tukové bláně (bránici, košilce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

hospodyne: Děkuji za vyzkoušení . :-K

:-Kpoužila jsem kvašené zelné listy. Na podzim nechám vykvasit, pak zaroluji do ruliček, naskládám do omniovek a v láku zavařím. Bylo to dobré, šťavnaté.:yes:

A mně to zas zní velmi chutně. Blána drží šťávu a tím i chuť. A konečně se mi podařilo ji koupi a nebýt odkázaná jen na zabíjačku. :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

lilo (neregistrovaný/á) , čo je na bránici nechutné ? Bez nej by si nežil/a, nemohol/a dýchať. A troška by bol vo vnútornostiach chaos:-D

to zní nechutně- bránice - brrrr :-((

IBBA se zase činí - kopíruje co to dá :-(http://www.nadoma.cz/recepty/veprove_rolky_v_brani...

U nás bránici dostanu koupit běžně v malém řeznictví. Koupím vždy více, rozdělím a co nespotřebuji tak zmrazím. Nevím jestli je k dostání někde v marketech, ale chce se to poptat spíše asi v těch menších řeznictvích.

Už jsem o tom slyšela, ale nikdy jsem bránici na vlastní oči neviděla. To se kupuje, nebo je to jen ze zabíjačky?

Tématické fráze:
vepřová bránice prodej, vaření bránice, zapečené plněné kotlety v branici, kotlet v necu, vepřová košilka, kotlety v necu, rolky z vepřového masa, vepřová bránice recepty, plněné vepřové rolky, bránice recepty, kde koupit vepřovou bránici, vepřový kotlet v necu, veprova rolka se zelim, pečená rolka, vepřová blána, vepřová bránice recept, bránice na vaření, recepty - bránice, zelná rolka, vepřové rolky plněné zelím

Suroviny:
kýta vepřová, slanina anglická, vepřová bránice, listy zelné, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu