Domácí rychlé máslo
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2017 23:23
28. 5. 2015 10:05
8. 5. 2013 17:57
senky: to bude asi náhoda poradila ho kamarádka ...
Jamie je moc šikovný!!
Jamie je moc šikovný!!
13. 2. 2013 00:12
Montanka: při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.
13. 2. 2013 00:09
Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.
12. 2. 2013 20:04
Nadja: stojí za vyzkoušení u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě
12. 2. 2013 20:04
Nadja: a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky
12. 2. 2013 19:57
Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek
12. 2. 2013 19:47
tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D
12. 2. 2013 19:45
Nadja: máme úplně stejné vzpomínky
12. 2. 2013 19:37
senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
12. 2. 2013 18:36
Zdrojem je Jamie Oliver Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 11 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 3 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 3 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 3 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 4 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 4 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 5 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 7 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je máslová svíčka: Když ji zapálíte a namočíte do ní pečivo, budete uchváceni
3 časté chyby při výrobě másla: Jak správně postupovat a čeho se vyvarovat
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Tématické fráze: jamie oliver - domácí máslo jamie oliver domácí máslo domácí máslo domácí máslo ze smetany jamie oliver máslo domácí máslo jamie oliver jak stloukat máslo robot na maslo domaci maslo jamie recept domaci maslo máslo rychle máslo v robotu jamie a máslo rychlé máslo rychlé domácí recepty domácí máslo z kyselé smetany maslo ze smetany jamie oliver máslo z kyselé smetany máslo oliver jamie oliver maslo domaci
Suroviny: smetana ke šlehání
Domácí rychlé máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kok
12 názorů