Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková roláda

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 810 kJ /
1 628 kcal
Bílkoviny54,75 g
Tuky60,80 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 582 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy214,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vanilkový cukor a po jednom všľaháme žĺtky. Zapracujeme múku so solamylom. Cesto rozotrieme na plech a upečieme. Krok 2: Upečené cesto vyklopíme na utierku namočenú v studenej vode a dobre vyžmýkanú a s utierkou stočíme. Po minúte roztočíme a stočíme späť už bez utierky. Necháme vychladnúť. Krok 3: Odkôstkované slivky aj so šťavou rozmixujeme, pridáme cukor a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Primiešame nabobtnanú a rozpustenú želatínu (množstvo asi na 400 g hmoty) a necháme chladnúť. Keď začne masa hustnúť, primiešame vyšľahanú šľahačku a natrieme piškótový plát. Krok 4: Roládu stočíme opatrne, prehneme ju len 2-3x. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme jemne práškovým cukrom, môžeme aj ozdobiť šľahačkou.

Zveřejněno 30. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xoV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xoV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Velmi zajímavá náplň :-O:-O:yes:

AndreaEr: múku použi podľa toho, akú piškótu máte radšej. Ak pevnejšiu, tak polohrubú, ak mäkšiu, jemnejšiu, tak použi hladkú. ;-)

Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším, jen prosím jakou mouku mám použít? Děkuji

jeda to je pekna rolada a slivky ja mam velmi rada...

Z rybízu to také musí být skvělé. Uložím na později ;-):yes:

zdenička, nemusia to byť slivky, tá roláda na fotke je plnená zmesou mrazených černíc a červených ríbezlí, došiel mi slivkový kompót, ten musím u nás skrývať, ale tohto roku sa mi to akosi nepodarilo:-D:-D

Terezko,tak ta je nádherná,švestky nemám,ale třeba to bude dobré i s meruňkama.Dávám 1.:-D

Tématické fráze:
švestková roláda, švestková náplň z kompotu, roláda s pudinkem, švestková nápln, svestkove rolady obrazky, svestkova rolada cukrovi, vanocni svestkova rolada sk, švestková náplń do rolády, ledový sálát s merunkama

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, mouka, solamyl, cukr, kompot švestkový, smetana, želatina

Přidat fotografie receptu