Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlový griliáš (krokant)

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 883 kJ /
1 884 kcal
Bílkoviny26,25 g
Tuky71,25 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy277,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr. Krok 2: Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel. Krok 3: Přesypeme na talíř, na nějž jsme si připravili alobal lehounce potřeným olejem. Krok 4: Mandle na něj rozložíme a počkáme, dokud zcela nevychladnou. Krok 5: Pak rozmixujeme na drť. Krok 6: Pak vložíme do sklenice a uchováváme na suchém místě.

Používáme na výrobu nebo ozdobu různých moučníků, pohárů, krémů atd.

Slabší jedinci jako třeba já chodí griliáš v noci krást do spíže .-)

Zveřejněno 6. 7. 2013

Poznámka autorky danielle72

Griliáš lze připravit z jakýchkoli ořechů - vlašských, lískových, arašídů, pistácií..., ale třeba i ze slunečnicových semínek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlový griliáš (krokant)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKvy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlový griliáš (krokant)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JKvy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

griliáš miluji, ale většinu sním již před rozmixováním:yes:;-)

Já bych také chodila a zobala. :yes::yes::-K:-p

Tak s mandlemi jsem krokant ještě nezkoušela, dělala jsem podle yanull, z vlašských ořechů;-) tento musí být taky výborný:yes::-p:-)

:-p:-p:yes::yes:

:-p:yes:

varilamyskakasicku: Děkuji, Myšulko;-):-K:-K

Nápad není můj, k realizaci mě přiměl synek:-)) Když zjistil, že chci "ofláknout" chystaný moučník a promazat ho prachsprostým mascarpone krémem, vymyslel si na mě tohle. Že to dělali v italské restauraci, kde nedávno pracoval a že to musím vyzkoušet, protože je to neskutečně dobré:-p. I jala jsem se lovit mandle, spařovat, loupat, pražit, chladit, mixovat...radil mi od počítače, kde koukal na film, výtečně:-D:-D:-D

Celou dobu jsem nadávala jak stará Indiánka - a nakonec mu dala zapravdu;-):-p:-p:-p. Recept na ten moučník už sepisuji a za chvíli tu bude;-)

Tak Danuško, asi bych chodila v noci s tebou, to já se trefím pokaždé tam, kde něco je, ;-):-p:yes:bezva nápad

Tématické fráze:
co je krokant, krokant, jak vyrobit griliáš, griliáš, jak se dělá griliáš, výroba griliaše, krokant recept, griliáš recept, griliáš výroba, recept na griliáš, jak připravit griliáš, recept krokant, krosant, krokant recepty, jak si vyrobit grilias, jak vyrobit krokant, jak se dělá krokant, co je to krokant, jak tak grilias, ořechovy crocant

Suroviny:
mandle, cukr, olej

Přidat fotografie receptu