Grilované garnely
Krevety nepatří mezi obvyklé suroviny na našich grilech, což je škoda, protože jsou opravdu delikátní a jejich příprava je snadná a rychlá. Jejich jemnou chuť doplníme jednoduchou marinádou ochucenou česnekem a bylinkami.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 439 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 10,48 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kupuji v Globusu, 545 kč za kg.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2015 18:24
Petrsen: Dávam rozklikávací link : http://www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp
1. 9. 2015 18:12
Petrsen:
Tak ono to kliknout nejde. Musíte vybarvit odkaz přejetím pravým tlačítkem myší a pak levým tlačítkem vybrat "otevřít odkaz".
Tak ono to kliknout nejde. Musíte vybarvit odkaz přejetím pravým tlačítkem myší a pak levým tlačítkem vybrat "otevřít odkaz".
1. 9. 2015 16:52
Ještě k rozdílu mezi krevetami a garnelami, anglicky shrimps x prawns. Kliknět si a uvidíte fotky www.diffen.com/difference/Prawn_vs_Shrimp
20. 9. 2013 14:36
Garnela opravdu existuje, je to poddruh krevety. Balticka se pri vareni zabarvi do cernena, severomorska zustane jen lehce ruzovobila.
20. 9. 2013 10:00
:) nejsem tedy odborník, ale i v globusu se píše garnela, možná bych řekla, že je to o velikosti, opravdu nevím. Nechávám to vždycky chvilinku povařit skrz bakterie.Důležité je je pořádně umýt. Co se týče parmazánu, je to velmi zajímavá chuť, pro mě velmi dobrá :)
20. 9. 2013 09:40
Vaše jméno: :Tak to já samozřejmě vím, jen mě zajímá to spaření, nikdy jsem čerstvé nespařovala a jdou loupat dobře. Proto se na to autora receptu ptám, jaký to má důvod
20. 9. 2013 09:34
1974andrea: ako vidím v tomto recepte sú použité surové krevety, 90% kreviet sa dodáva na trh už predvarených, sponáš to podľa farby akú majú krevety ako ich vidno na obrázku v hrnci s vodou.
Možno ich obvarila kôli možným parazitom.
Tiež neviem prečo to voláte garnely, to je po ostravsku? podľa mňa je to kreveta
http://www.labuznik.cz/diskuse/jaky-je-rozdil-2185...
Možno ich obvarila kôli možným parazitom.
Tiež neviem prečo to voláte garnely, to je po ostravsku? podľa mňa je to kreveta
http://www.labuznik.cz/diskuse/jaky-je-rozdil-2185...
20. 9. 2013 08:19
Jistě dobré, taky je mám ráda. Asi bych vynechala ten parmazán. Jen se chci zeptat, z jakého důvodu se mají nejdřív minutu povařit? Nikdy jsem to neviděla.
19. 9. 2013 22:44
19. 9. 2013 22:37
magdalenka: OK, s tebou se ráda rozdělím
19. 9. 2013 22:14
rebeka:jednu ty, jednu ja?
19. 9. 2013 22:12
dala bych si
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 53 minutami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 2 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 8 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 8 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 14 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 15 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 16 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 18 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 19 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma mořské plody: Jak je zpracovat, upravit, ochutit i čím je jíst
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Další recepty
Tématické fráze: příprava garnel garnely priprava vařené garnely garnely vařené příprava garnely smažené garnely příprava garnelů garmely garnely na česneku příprava vařených garnel varene garnely recept garnely-recepty jak udělat garnely grilovane gernely garnela priprava připrava garnela varena garnela varena grilované carnely recepty-garnely garnella recepty
Suroviny: garnela, olej olivový, česnek, parmazán, sůl, pepř mletý, bylinky
Grilované garnely
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnv2
12 názorů