Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Dýně jsou opravdu všestranně kuchyňsky využitelné plodiny. Můžete je zkusit i ve formě noků, či knedlíčků, které jsou nejen dobré, ale i chutné a hezky barevné. Noky, které nespotřebujeme, navíc můžeme zamrazit pro pozdější použití.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 391 kJ / 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,16 g |
Tuky | 15,87 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,42 g |
Sůl | 8,42 g |
Sacharidy | 20,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubšího hrnce dáme vařit vodu na noky.
Krok 2: Dýni pečlivě umyjeme. Odstraníme slupku a dužinu se semínky, které nevyhodíme, ale uchováme na později na vyvaření do zeleninové polévky.
Krok 3: Dýni a brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Přidáme vejce, bylinky, osolíme a promícháme. Přisypeme mouku a krupičku a propracujeme těsto trochu jemnější konzistence, než jak jsme zvyklí u bramborových knedlíků.
Krok 4: Vařící vodu osolíme, stáhneme plamen a vkládáme mezi navlhčenými dlaněmi vytvořené malé knedlíčky o velikosti pinpongového míčku. Můžeme také navlhčenou lžičkou vykrajovat větší noky.
Krok 5: Vaříme mírným varem přibližně 5 minut. Až noky (knedlíčky) vyplavou na hladinu, necháme vařit ještě 5 minut. Poté je děrovanou naběračkou vybereme do cedníku a necháme okapat.
Krok 6: Část těsta také můžeme do vroucí vody protlačit přes haluškovač a po vynoření na hladinu nočky (špecle) necháme ještě 3 minuty provařit.
Krok 7: Malé knedlíčky a noky dáváme do hrnce nanejvýš po 10 kusech, aby se stačily uvařit. Podáváme jako přílohu k dušenému masu se šťávou, k pečenému se zelím a podobně. Hodí se i jako samostatný pokrm s osmaženou slaninou a cibulkou.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ArBp
Moje poznámka
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ArBp
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 36 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 22 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 1 hodinou
Domácí nudle
Jindriskas před 2 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 2 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 7 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 7 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 14 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 16 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 16 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 20 hodinami
Tématické fráze:
dýňové noky,
dýnové noky recept,
noky z dyne,
dýňové nočky,
dýňové knedlíky,
bramborovodýňové noky,
noky dyňové,
dýnové recepty,
dýnové noky-recept,
bramborové špecle recept,
bramborové špecle,
knedlíky a noky,
noky s dýní,
recept na dýňové noky,
bramborovo dýnové knedlíky,
noky příloha špecle,
bramborové noky jako příloha,
bramborové špecle recepty,
bramborovodýňové noky recept,
dýňové bramboráky
Suroviny:
dýně hokkaido,
mouka polohrubá,
krupice dětská,
vejce,
bylinky,
petrželka,
kerblík,
sůl,
voda
Komentáře (19)