Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 409 kJ / 4 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,71 g |
Tuky | 284,57 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 355,18 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2014 18:55
amalia: "...kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov..."
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
7. 1. 2014 21:12
Zrovna včera jsem recept na tuto tradiční francouzskou dobrotu četla v nějakém časopisu a moc se mi líbila ten Tvůj koláček se mi taky moc líbí
7. 1. 2014 16:12
srettka:ďakujem za radu, skúsim to
7. 1. 2014 15:45
Vypadá šťavnatě
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
7. 1. 2014 11:49
amalia:casino, šťavnatosť je zrejme z trstinového cukru
7. 1. 2014 11:48
casino: s tou vôňou máš pravdu: naozaj to vonia ako jazmínale je to mandľový koláč, takže sa nič nestane, ak sa ešte podporí mandľová chuť. Grand Marnier sa na Slovensku yháňa rovnako ťažko ako voda z pomarančových kvetov a navyše vôbec nevonia ako jazmín, ak vieš, kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov, poraď, ja si ju nosím z Francúzska. Vidím, že nie si laik, ale niektoré veci sa môžu prispôsobiť podmienkam. Napríklad ja som bola úplne vedľa, keď som videla, ako Francúzi dávajú do "bramborákov" vodku a syr
7. 1. 2014 11:36
amalia:
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
7. 1. 2014 08:29
Lákavý koláč, vláčný a navrchu křupavý.
7. 1. 2014 07:10
Voda z pomarančových kvetov je tam na zjemnenie a na vôňu, je typická pre južné Francúzsko, ale nič sa nestane, ak tam nebude, môžete pridať napríklad mandľový likér amaretto
7. 1. 2014 01:41
6. 1. 2014 23:59
Hm určitě dobré, ale kde se dá sehnat ta voda z pomerančových květů?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 10 minutami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 12 minutami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 22 minutami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 46 minutami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 2 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Třené linecké těsto stříkané zdobičkou: Použijte vychytávky pro křehké cukroví
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Další recepty
Tématické fráze: fanda.tncz voda z pomarancovych kvetov chut zdrcnute testo lasagne z listoveho testa.tncz
Suroviny: těsto listové, mandle, cukr třtinový, lupínky mandlové, vejce, kandované citrusové ovoce, voda z pomerančových květů, kůra citronová, kůra pomerančová, kůra limetková, cukr moučkový
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
11 názorů