Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská kuchyně: LA´C

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 714 kJ /
649 kcal
Bílkoviny106,11 g
Tuky12,73 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 338 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky. Krok 2: Nachystáme si NAHRUBO krájenou cibuli a kapii. Krok 3: V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl. Krok 4: Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí přidáme cibuli a kapii, cca 2 minuty zlehka prohazujeme a pak přidáme nachystaný záliv.
2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem.

Okamžitě podáváme.



Poznámka:
Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy.
Já rozmíchám práškový škrob přímo ve vejci.
Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin; než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte.
Uvedené časy jsou maximální; zelenina bude „na zub“ a maso bude šťavnaté.
Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu.

Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)

Zveřejněno 29. 8. 2014

Poznámka autora casino

Zde je rcp na ještě jednodušší čínské jídlo:

http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy...

A pokročilejší kuchtíci nechť zkusí třeba http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: LA´C

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Llpj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: LA´C

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Llpj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Super receptik uz aj ukladam.Takto som este cinu nerobila.

odborník na rolování:
I vy filuto jeden neregistrovanej! Evidentně nemáte hlavu jenom na čepici:-O a v jedný věci máte recht. Recept jsem okopčil vodcamcaď:http://www.labuznik.cz/recept/kure-la-c/

odborník na rolování 30. 8. 2014 12:22
ty jeden šikovný kuchaři:-/, že ty jsi vzal maso ze svého přechozího receptu a jen poházel paprikou a recept opsal z kuchařky

Tématické fráze:
recepty čínské kuchyně, čínská kuchyně recepty, čínská kuchyně, recepty na čínské jídla, kuře lac, čínská kuchyně kuřecí maso, cinska jidla, recepty na čínská jídla, čínské jídlo, čínská kuchyně vepřové recepty, čínská jídla recepty, recepty na čínské jídlo, čínské jídlo recepty, čina jídlo recepty, čínské jídla, čínské jídlo recept, čínské recepty, jídlo čína, recepty čínská kuchyně, kureci lac

Suroviny:
maso kuřecí, vejce, škrob, sádlo, kapie, cibule, víno, omáčka sojová, wei-su, sůl, olej, ocet

Přidat fotografie receptu