Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 106,50 g | 
| Tuky | 75,60 g | 
| Vláknina | 90,00 g | 
| Cholesterol | 395 mg | 
| Sodík | 2,76 g | 
| Sůl | 6,20 g | 
| Sacharidy | 51,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Uzené maso (lalok) nakrájíme na plátky. Houby očistíme a opláchneme, ale nekrájíme, necháme v celku.
	Krok 2: Do vyššího pekáčku naskládáme plátky uzeného laloku a na něj vrstvy menších mokrých hub (aby na nich drželo koření). Prosypeme je solí, pepřem, grilovacím kořením a chilli vločkami.
	Krok 3: Na poslední vrstvu, kdy houby tvoří v pekáčku již kopeček, znovu přidáme koření. Posypeme i troškou kmínu, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby.
	Krok 4: Pečeme pomalu a nemícháme. Šlehačka začne vřít a houby pustí opravdu hodně vody.
	Krok 5: Až se vypeče skoro všechna tekutina, na chvilku zvýšíme teplotu, aby vše pěkně zezlátlo.
	Krok 6: Hotovou směs podáváme na opečených toustech.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Moje poznámka
					
				
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pečené hřiby, 
						
						
							hříbky recept, 
						
						
							pecene hribky, 
						
						
							peceny houby se slehackou, 
						
						
							hříbky se šlehačkou, 
						
						
							hřibky na smetane v troube, 
						
						
							pečené houby se šlehačkou, 
						
						
							recepty s hříbky, 
						
						
							kadlíkovy recepty, 
						
						
							pečené hříbky na pánvi, 
						
						
							houbový pekáček, 
						
						
							hribky na šlehačce, 
						
						
							kadlíkovy houby recepty, 
						
						
							pecene hribky na anglicke slanine a slehacce, 
						
						
							hřiby pečené, 
						
						
							pečené houby, 
						
						
							pečené hříbky na na šlehačce, 
						
						
							dobroty jídlo z hříbků, 
						
						
							houby pecene v troube se šlehačkou, 
						
						
							kadlíkovy houby
						
					
						Suroviny:
						
							houba hřib, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							vločky chilli
						
					
	
			
	
Komentáře (40)
No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové)
Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
Šlehačka.
...a za 20
Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět
Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
Ne?
Tak toto byl úúúplný ananas!
Asi letos už nezopakuji...
Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?
No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...
Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota
A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné