Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 75,60 g |
Vláknina | 90,00 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Použil jsem uzený paprikový lalok, šlehačku Olma 31 % a houby jsem použil - hřib dubový, hřib hnědý, hřib plstnatý.
Inspirace na tento recept mi přišla mailem, asi koluje delší dobu.. Možná tu něco takového je, blíž jsem nepátral. Ale rozhodně doporučuju!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2018 09:15
Evidentně je tu přecasinováno, ale lidičky, ani nevíte o co přicházíte
10. 9. 2017 13:11
Paní casinová mě chtěla vytáhnout na houby, a mi nelze jinak než po roce vytáhnout tento klenot a doufat, že se paní casinová nevrátí s prázdnou...
3. 10. 2015 18:51
"casinovo pečené hříbky bez hříbků"
No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové)
Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
Šlehačka.
...a za 20 minut bylo upečíno
Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět a lilci byli jako klouzci.
Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
Ne?
Tak toto byl úúúplný ananas!
No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové)
Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
Šlehačka.
...a za 20 minut bylo upečíno
Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět a lilci byli jako klouzci.
Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
Ne?
Tak toto byl úúúplný ananas!
29. 9. 2015 18:46
Už rok se těším, že až tento kulinářský zázrak zopakuji...
Asi letos už nezopakuji...
Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?
No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...
Asi letos už nezopakuji...
Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?
No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...
18. 9. 2014 16:51
také jsme recept vyzkoušeli a je to mňamka, můžu jen doporučit
16. 9. 2014 08:55
Kadlíku,věřím,že sis pochutnalU nás by tomu nebylo jinak
15. 9. 2014 17:42
určitě chutné, a že je tu podobný, to nikomu soudnému nevadí.
14. 9. 2014 14:10
Kadlik: Souhlasím s tebou. Také jsem uvařil, chutnalo a neřeším, s čím to je podobné.
14. 9. 2014 12:19
Nedavno mi tento recept pristal v mailu. Vsecky ty houbove pekacky jsou stejne.. Mame vyzkuseno a do pristi sezony urcite vydrzime.. houbovka na smetane. Rychle a bez prace, ale zadny extra gurmansky zazitek to neni, priste zuzitkuji houby jinak
11. 9. 2014 07:49
takové dohadování je na nic. někdo opravdu vaří přesně podle zveřejněného receptu a nemá takovou fantazii nahradit surovinu jinou, tak i podobné recepty jsou fajn
10. 9. 2014 15:09
Komentáře raději nečtu, když vidím zelené ksichtíky a casinovy úvahy, říkám si, že to bude lepší.
Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota. Houby mám moc ráda a tohle by mě určitě chutnalo +23
Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota. Houby mám moc ráda a tohle by mě určitě chutnalo +23
9. 9. 2014 20:07
Frantiska: Jéžkote,teď jsem se lekla, že mi unikl recept, kde se vaří perník A ono to asi buchta Jak ty chybějící čárky a háčky matou Jsem myslela, že 50 je nějaké procento drogy
9. 9. 2014 19:52
zizala: nebo 50 perniku
9. 9. 2014 19:07
Kadlik: S mínusovými body velmi nesouhlasím, na jiných stránkách, kde se např. hodnotí 1-5 jako ve škole, dostal málo oblíbený autor pár pětek, ač recept byl dobrý. Není to spravedlivé, ale to vlastně žádné hodnocení, protože není objektivní. Jediná obrana je - nebrat ty body nijak vážně
A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné Majitelům stránek přidávání podobných receptů nevadí, tak to tak berme.
A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné Majitelům stránek přidávání podobných receptů nevadí, tak to tak berme.
9. 9. 2014 18:40
vážení, mám z toho tady rozporuplné pocity... ono by to možná chtělo jednu věc - aby registrovaní uživatelé mohli dávat jak kladné, tak i mínusové body. Jinak se teda omlouvám, že jsem při hledání podobného receptu tenhle houbový pekáček nenašel. prostě mě nenapadlo hledat pod tímto názvem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 18 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: pečené hřiby hříbky recept pecene hribky peceny houby se slehackou hříbky se šlehačkou hřibky na smetane v troube pečené houby se šlehačkou recepty s hříbky kadlíkovy recepty pečené hříbky na pánvi houbový pekáček hribky na šlehačce kadlíkovy houby recepty pecene hribky na anglicke slanine a slehacce hřiby pečené pečené houby pečené hříbky na na šlehačce dobroty jídlo z hříbků houby pecene v troube se šlehačkou kadlíkovy houby
Suroviny: houba hřib, maso uzené, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření grilovací, vločky chilli
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
37 názorů