Houbové škvarky z ryzců
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především pro svou osobitou, pikantně kořeněnou chuť, která jim dává punc výjimečnosti.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 29,87 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V případě, že směs nescedíme a necháme houbové škvarky ztuhnout v chladu i se sádlem, mažeme poté na čerstvý chléb a věřte, že poznáte, co je to „nebe v hubě“
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2014 14:59
Také smažím na sádle se solí a kmínem, je to delikatesa.Manžela už na houby nechci pouštět,je úspěšný houbař, ale pro ryzce na škvarečky udělám ještě výjimku.
16. 9. 2014 18:21
Protože u nás ryzce nerostou,udělal jsem tento recept dneska z hnědáků
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
a věřte nebo nevěřte,strašně dobré.Nezbyl ani kousíček,chutnalo všem.Díky za recept.
14. 9. 2014 16:28
Na ryzce mám místečko, zásobuji i mamku, zrovna tento týden mi vyrostly. Nikdo si jich ani nevšimne, zřejmě je místní "hřibaři" neznají, to je dobře. Smažím prudce celé klobouky se solí a kmínem, naskládám na čerstvý chleba, je to bomba.
Přidávám +5
Přidávám +5
14. 9. 2014 15:27
Achich ouvej, kdy já měl naposledy ryzce :) Závidím, ale v dobrém samozřejmě
14. 9. 2014 14:15
Wau
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím
Škoda, že u nás o ryzce nezavadím
14. 9. 2014 13:16
Protože tuhle dobrotu znám,jsem rád,že jsem mohl udělit 1. bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 2 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 2 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 18 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 19 minutami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 2 hodinami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 11 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 12 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 12 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 12 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ryzec je považován za krále mezi houbami. Jedna z nejlepších hub vyniká svou chutí a je skvělá na kmíně i na kyselo
Encyklopedie hub: Zásobte se v lese na zimu. Nasbírejte si tyto houby a my vám poradíme, kam s nimi v kuchyni
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Další recepty
Tématické fráze: ryzec recept ryzce recepty z ryzců houbove škvarky ryzec recepty recepty z hub ryzec recepty z ryzce ryzce recepty recepty na ryzce ryzce recept omáčka z ryzců recept na ryzce recepty ryzec recept z ryzců recepty houba ryzec ryzce na sadle smažené ryzce jen na másle ryzec skvarky recept na houbové škvarky ryzci recepty
Suroviny: ryzce, sádlo vepřové, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený
Houbové škvarky z ryzců
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A7Z9
6 názorů