Vepřové maso v lorně
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 7. 2015 15:08
spagetka: na třetí fotce je lorna na ohni - grilovali jsme venku.
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
19. 7. 2015 10:59
maris: u nás na Teplicku se na 100% říká “lorna“ lodnu neznám vůbec.Na jatkách jsem se občas jako študák pohyboval, takže od té doby to vím Ale znáš to, spousta slov je kraj od kraje odlišná.Hlavně,že si rozumíme
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
19. 7. 2015 10:33
jarda Kadic: já si ale myslím, že přepravka na maso je lodna
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá, člověk se pořád učí
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá, člověk se pořád učí
19. 7. 2015 10:31
spagetka: co já se tady na stará kolena ještě nedozvím
19. 7. 2015 10:28
jarda Kadic: já to musela vyguglit
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
19. 7. 2015 10:22
hosta: přepravce na maso (i hliníkové ) se taky říká lorna, tenhle “pekáč“ s komínem je pro mě novinka
19. 7. 2015 08:59
Tohle taky můžu. Takhle peču v troubě ve sporáku a pečlivě přikládám dřevem, venku na přímém ohni to musí být ještě větší paráda. Taky jsem si dosud myslela, že lorny jsou plastové přepravky na maso - a ejhle, vlasně velké pekáče s kouřovodem
19. 7. 2015 08:52
Holt nejsem tak chytrá, abych věděla, co je to lorna, leč díky strejdovi gugllikovi, už vím.
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 1 hodinou
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 5 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 5 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 1 hodinou
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 1 hodinou
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 1 hodinou
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 2 hodinami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 4 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 6 hodinami
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: lodna na maso maso v lodne hliníková lodna na maso maso na lodně maso v lorně na ohni hliníková lodna lodna grilovací lorna vaření v lorne pečené maso v lodne lodna recept recept na lodnu recept na veprove maso peceni masa v lorne pecene maso v lorne maso v lorně-recept maso na lodnu vepřové maso v lodně lodna recepty lorna na grilovani
Suroviny: koleno vepřové, bůček vepřový, plecko, krkovice vepřová, cuketa, česnek, cibule, sůl, pepř, koření, sádlo
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
8 názorů