Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče z majonézy

Pojďme si upéct koláče! Vyzkoušejte tento recept na koláče z majonézy plněné výtečnou tvarohovou náplní. Díky majonéze bude těsto krásně vláčné a koláče zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min 1 hodina kynutí

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, 1 hodina kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 033 kJ /
4 071 kcal
Bílkoviny119,33 g
Tuky105,35 g
Vláknina26,14 g
Cholesterol 683 mg
Sodík 641 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy648,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme těsto, které na teplém místě pod utěrkou necháme vykynout (zhruba hodinu). Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Připravíme tvarohovou náplň. Do mísy dáme tvaroh, žloutek, cukr, kůru z citronu a pečlivě promícháme. Krok 4: Po vykynutí těsta tvoříme bochánky, do kterých obrácenou sklenkou vymáčkneme důlky. Krok 5: Vzniklé důlky naplníme připravenou náplní, přikryjeme půlkou meruňky a potřeme bílkem. Krok 6: Z rozpuštěného másla, cukru a mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláče. Krok 7: Koláče vyskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20-30 minut dozlatova.

TIP: Recepty na speciální koláče

Zveřejněno 25. 4. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Dělám z tohoto těsta také buchty a dukátové buchtičky. Těsto je díky Majolce® lehké a vláčné a vždy se povede. Taky je výborný závin s jablky nebo mákem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláče z majonézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5D5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláče z majonézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5D5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Pekla jsem v sobotu na posezení po divadle. Nějak zmizely bleskovou rychlostí. příště je budu dělat menší, aby jich bylo více. Vláčné, krásně se pracuje s těstem. Je mastnější a proto se nelepí. Znám už dlouho tento recept a vždy se k němu ráda vracím. toto je zaručené, že bude každému chutnat. :yes::-)<3

:yes::yes: Výborný recept, já dělám podobně koblihy, jen dávám jen jednu Majolku®

Děkuji za recept. Pekla jsem na 180C horkovzduchu a postupně teplotu snižovala.

Super. Vláčné a měkoučké.:yes::yes::-K

zítra je zkusím ;-):-p ,tečou nám tu sliny na klávesnici :-D:-D mnáám :yes::-)

Včera jsem si přečetl tento recept a hned jsem se dal do pečení, než přijde syn domů ze školy. Udělal jsem 27 ks výborných koláčů.18 makových a 9 tvarohových s jahodami. Můžu jen doporučit :-):-p

Jaruna18: i přesto, že jsem dala 3/4 droždí, tak koláčky byli úžasné, jen se po nich zaprášilo :-)

kudlova3,ahoj,já myslím že to je v pořádku.Nezdá se mi ,že by to bylo překynuté.S těstem se dobře pracuje.:-K

Dobrý den,mohu se zeptat zda 5.dkg droždí není hodně?

Díky IVULINKO ,že jsi odpověděla za mně,je to tak dobře.Taky někdy záleží jak jsou koláče velké,ale těch 20-30min.,určitě stačí.:-K

hanula: zkusím ti poradit, i když jsem tohle nepekla;-)
Já kynuté peču na 200 st. přibližně 20-30 minut.
Při pečení kontroluj, jak moc jsou upečené zespodu, at nejsou bledé, ale ani připálené;-) A podej hlášení;-)

jsem úplný kuchařský ucho, napište tam někdo jak dlouho se pečou a na kolik stupňů:-8

Jarunko,Váš recept jsem dneska vyzkoušela,a je to bombaááá !!!Minulej tejden jsem zkoušela podobný,ale je tam ještě mimo Majolky® 150g tuku,nezdálo se mě to ,přesto jsem ho zkusila.Nebyl špatný,ale tenhle,prostě namá chybu...:yes::yes::yes::-D

Holky,máte pravdu,a dokonce ani ta kupovaná tatarka nevadí.Dcera to udělala,když neměla Majolku® a prý to bylo dobré.Jen dejte pozor,když je řidší Majolka®,dejte méně mléka.Stačí úplně 2dl.:-K:-)

Ocet cítit není, nebojte se;-), ale tatarku bych do sladkého určitě nepoužila, vždyť obsahuje okurky a cibuli (ale do slaného pečiva, proč ne).

Tématické fráze:
koláčky z Majolky®, moravské koláče z Majolky®, kynuté těsto z Majolky®, kynute kolace z Majolky®, majonézové koláče, kynuté těsto s Majolkou®, koláče s majonézou, buchty z Majolky®, koláčky s majonézou, koláče z majonézy, těsto z Majolky®, kynutý koláč z Majolky®, kynuté těsto s majonézou na koláče, kynuté buchty z Majolky®, kynuté těsto s majonézou, koláče s Majolkou®, svatební koláče s majonézou, svatební koláčky z Majolky®, majonezove kolačky, koláčky z majonézy

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, cukr krystal, majonéza, žloutek, sůl, tvaroh, žloutek, cukr krupice, citron, meruňky, bílek, mouka hrubá, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu