Arašídové čatní (indický recept)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 919 kJ / 220 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,88 g |
Tuky | 23,06 g |
Vláknina | 1,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro Indy není čatní to, co známe my tady, pikantní sladko-kyselá omáčka nebo čalamáda ze směsi ovoce a zeleniny (když jsem jim vzala ochutnat naše meruňkové, švestkové a rajčatové čatní, zděsili se). Podobné omáčky také připravují, ale fermentované a mnohem výraznější chuti a nazývají je pickles. Čatní je hustý dip nebo omáčka připravená k přímému použití, ne k dlouhodobému skladování jako zavařenina. Nejoblíbenější čatní jsou kokosové, arašídové a koriandrové. Jedí se obvykle ke smaženým předkrmům nebo nejrůznějším plackám. Mně moc chutnají jako „omáčka“ jen tak s rýží nebo zeleninou. Jen pozor, ta pravá indická čatní jsou opravdu velmi pálivá.
Indové samozřejmě připravují čatní z celých arašídů, já jsem je zrovna neměla doma, tak jsem zkusila použít arašídové máslo a výsledek byl opravdu hodně podobný originálu, proto se s vámi dělím i o tento zrychlený postup.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2021 12:29
4. 5. 2016 10:12
4. 5. 2016 06:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 4 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 4 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 11 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 12 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 14 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 15 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
Apríla si z lidí dělají i světoznámé firmy: Dokazuje to burger pro leváky, čokoládová majonéza nebo nápoj zvyšující IQ
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Další recepty
Tématické fráze: teplé arašídy indické čatní z cukety použití čatni jak skladovat arašidové máslo rajčatová rajta pouziti arasidove omacky indicke čotny arašídová omáčka indické
Suroviny: olej, římský kmín mletý, semínka hořčičná černá, chilli paprika čerstvá, koření kari, arašídy, máslo arašídové, voda
Arašídové čatní (indický recept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmJo
3 názory