Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 835 kJ / 1 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,71 g |
Tuky | 79,83 g |
Vláknina | 15,23 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 196,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobný popis včetně fotek najdete na webu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2016 17:50
woman: samozrejme si to zaslouzite.ponevadz jsem uz par roku nic tak krasneho spojeneho s historiji a dobrotou neidela
24. 10. 2016 17:27
nanny: Já si to nezasloužím.... ale moc moc děkuji, moc mne těší, že to chutná. Ani nevíte jak. A co se týče mého psaní, tak to je velká záliba, téměř nemoc. A myslím si, že dát k obyčejnému receptu trochu přidané hodnoty ve formě příběhu a protknout to informací a atmosférou, není na škodu, ale sem se to bohužel nevejde, tak raději na webu. Mějte krásný den. Doufám, že vyzkoušíte i Manon Lescaut, je to sladká hříšnice, takže jsem ochutnala jen velmi malinko, ale někdo se během dne postaral o to, že nám celá celičká zmizela.
24. 10. 2016 15:38
Tak jsem vcera upekla obe dorticky,jak Visnovy sad ,tak i Porta Coeli a obe jsou prevyborne,Behem peceni jsem myslela na to co semsi precetla na vasem Webu a vypravela jsem to kamaradcenym detem od kud tyto sladke dobroty pochazi.Byli nadsene nejen z vypraveni,ale kdyz se pustili do dortiku,tak jsem myslela ze je sni oba.U techto receptu uz zustanu,protoze opravdu jsou vynikajici.
23. 10. 2016 15:38
Obávám se, že podle názvu bych tento skvost opravdu nenašla, ale je fakt úžasný!
23. 10. 2016 15:04
hosta: Díky za upozornění, to mne ani nějak nenapadlo, tak to napravíme, protože už víme. Zdravím.
23. 10. 2016 15:02
casino: Tak vegetoval v Předkláštěří? Tak to jste "krajan". Nu, dnes jsem tedy propad ovoce do moučníku řešila strouhaným kokosem.
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/
23. 10. 2016 12:01
Tiež si myslím...v názve by mohlo byť aspoň slovo "moučník". Názov by mal aspoň trochu vyjadrovať, o čom to jedlo je. Ale to je môj názor, je to na tebe.
23. 10. 2016 10:40
Máš moc hezké recepty, líbí se mi, jen se obávám, že podle sice vtipných a originálních názvů je nikdy nikdo v katalogu nenajde a to je škoda
23. 10. 2016 10:28
Jj, jako bedekr dobré... V Předklášteří jsem nějakou dobu vegetoval...
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá Obyčejně se škrob přidává až do každého těsta vzvlášť
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá Obyčejně se škrob přidává až do každého těsta vzvlášť
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 16 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 19 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Fitulka uvařila před 19 minutami
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 37 minutami
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 3 hodinami
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 12 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 15 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 16 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 17 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 18 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kč a dělaly se v různých příchutích
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Další recepty
Tématické fráze: královná moučníku,rercept
Suroviny: mouka, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, jablko, mrkev, ořechy vlašské, med, kůra citronová
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
9 názorů