Smetanový základ na pizzu
Než začneme nakládat svoje oblíbené suroviny na pizzu, je potřeba ji potřít nějakým základem. Jednak kvůli chuti, jednak proto, aby obložení na pizze drželo. Většinou se používá nějaká rajčatová směs, ale můžete zkusit i něco jiného, třeba na základě smetany se sýrem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,92 g |
Tuky | 18,78 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 6,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji rozmixovat, ne jen promíchat. Já to napoprvé neudělala a smetana mi pak při pečení stekla z těsta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 5. 2020 17:10
28. 1. 2018 00:02
27. 1. 2018 23:06
hosta:
No, záleží na tom jak kdo čte...
Podle názvu to vypadá na smetanové těsto na pizzu (viz alternativy na těsto k receptu)
27. 1. 2018 22:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 5 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 5 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 7 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 7 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Další recepty
Tématické fráze: základ na pizzu pizza na smetanovém základě smetanový základ smetanový podklad na pizzu pizza na smetanovem zakladu pizza na smetaně smetanová pizza podklad na pizzu smetanových základ na pizzu jak udělat smetanový základ smetanových základ na na pizzu smetanovy zaklad na picu smetnový základ na pizzu recept pizza na smetanovém základě recept pizza na smetaně recept smatanovy zaklad na pizzu recept pizza na smetanovem zaklade jak udělat pizzu se na smetaně recept smetanvý základ na pizzu pica smetanový základ
Suroviny: smetana, sýr mozzarella, česnek, sůl
Smetanový základ na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ppmX
4 názory