Epesni česnečka
Suroviny
Porce: 4-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 356 kJ / 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,92 g |
Tuky | 2,28 g |
Vláknina | 41,99 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 569 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 46,44 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2018 17:46
hosta: Díky
18. 2. 2018 16:15
"epesní" - někdy také "epesrades-epesrares" pochází ze stejného okruhu slangových obdivných výrazů, jako "eňoňuňo" - a jestli tak autorce připadá, je to její volba. Údajně vychází z jazyka židovských hauzírníků, kteří vychvalovali své zboží jako něco vzácného. A že původní německé etwas se na eppes změnilo v jazyce jidiš.
18. 2. 2018 15:02
Epesní znamená výborný, skvělý, luxusní, znamenitý, ale domnívám se, že ve spojení s polévkou je to dost zavádějící. Myslím, že už se tento výraz ani nepoužívá a můžeme se s ním setkat třeba ve starší literatuře - např epesní šaty
18. 2. 2018 14:58
popoluska340: Spěšná česnečka? To určitě ne! Slovo epesní existuje, já ho slýchávala od své maminky a našla jsem ho i ve webových slovnících. http://www.slovnik-cizich-slov.cz/epesni.html Nicméně si myslím, že jde o dost hovorový výraz, který by nejspíš na tomto místě neměl být.
18. 2. 2018 14:40
mika59: ja si myslim ze tam malo byz EXPRESNI
18. 2. 2018 14:37
Mohu se zeptat co znamená "Epesni"? Není to chyba v názvu?
17. 2. 2018 22:55
Urcite takuto cesnacku vyskusam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 5 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 8 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 8 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 8 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 9 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Dvacetiminutový těstovinový oběd: Vynikající jídlo plné masa a zeleniny je hotové za chvíli a zvládne ho i začátečník
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
Další recepty
Tématické fráze: česnečka recept židovská česnačka německá česnečka hauzírníci
Suroviny: voda, cibule, mrkev, petržel, celer, česnek, kosti kuřecí, sůl, pepř, koření nové koření mleté, majoránka
Epesni česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rrw4
7 názorů