Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frgále z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Suroviny

Porce: 4 ks o Ø cca 30cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 653 kJ /
3 263 kcal
Bílkoviny71,99 g
Tuky124,25 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 759 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy455,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme první tekuté, potom ostatní suroviny a nakonec dáme droždí. Zapneme pekárnu na program Dough -Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé části roztáhneme prsty těsto do tvaru kruhu o Ø 30 cm. Krok 3: Dáme libovolné náplně, posypeme žmolenkou a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C do zezlátnutí okrajů. Krok 4: Po vytažení z trouby ihned potíráme okraje a pokapeme náplně rozehřátým máslem a rumem.

Zveřejněno 1. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGOV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frgále z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGOV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

casino: Dík za odpověď, váš recept, který doporučujete je zajímavý, ještě se k němu vrátím. ;-):-D Zaujalo mne to rozmrazování v mikrovlnce, i když MW už prakticky nepoužívám. Ale jak píšete, může se to hodit, když je fofr...
Pekárnu mám, co bych si já, pravák s pochroumanou pravou rukou bez ní počala! :-O Za placiky za pánbiky za ní. ;-):-8 No malá množství i kynutého těsta dělám ručním hnětačem. Kde jsou ty časy, když jsem si myslela, že si na kynuté těsto "musím sáhnout", tj., že nejlpší je zadělávat rukama! :-8 Dík a zdravím! :-K:-K:-K

pavelk: Děkuji za odpověď! :-K Určitě brzy udělám. <3;-)

MamlajdaD: I u nás se frgále dávají zamrazit. a to buď vcelku, nebo na dílky ve folii, nebo alobalu. Po vyjmutí z mrazáku, jsou za chvilku rozmrazené a na chuti to neubere .:-):-)

MamlajdaD:
Něgdo jiný:-K
Běžně zmražuji :yes:
Obvykle po jednotlivých porcích (paní casinová nesnáší povidla) Většinou už balené, či vakuované předem zmrazené :yes:
Pokud si vzpomenu zavčas, nechám rozmrazit v lednici, či volně v kuchyni:yes:
Když je fofr, tak v MW a vlažné jsou OK...
...akorát posypka není chrumkavá ;-(
***
Pekárnu nemám
Používám krystalový cukr
No, vlastně peču něco úúúplně jiného, že;-)
https://www.labuznik.cz/recept/kynute-testo-na-buc...

pavelk: Mám jen malý dotaz. Asi jste je (frgály) nezkoušel zamrazit, že? Já bych si je ráda udělala, ale jsem sama a tolik bych toho nestihla sníst. Potřebovala bych vědět, jestli jdou zamrazit a jak. A také jak rozmrazovat. Možná by to šlo tak, že by se zamrazily jednotlivě (nebo po půlkách) na talíři či tácu, a pak teprve zabalily. A rozmrazovat pak pomalu v ledničce? Poradíte? Nebo i někdo jiný? Děkuji! :-K:-K:-K

pavelk : já ale zkouším jen ty , které mají ode mě :yes: nad nápisem "recept se mi líbí ". :-)

zdenka.s: Já si na palečky nepotrpím. Jsem rád, když mé recepty někdo vyzkouší.:-)

Nejde mi přidat palec , bohužel , jinak už by byl bodík .

Jaromira18: Vyzkoušejte a i Vy je budete mít na svém stole.:-*

danila: Děkuji za hodnocení, ale můžu i říct, že frgále jsou velice chutné.:-*.

:yes::yes: To je nádhera, škoda že nejsou na mém stole.:-K:-K:-K

Vyzerajú úžasne!:-)

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, droždí, mléko, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu